Васил Димитров 21 #1 Публикувано 4 Март, 2015 Здравейте приятели на Honda! Преди да започна искам да кажа,че си направих труда да изчета целия форум,но не си давам отговор на няколко въпроса и искам ако може в тази тема да обобщим,за да бъде полезна и занапред. Намирам се в Германия,но и тук Honda Stream е доста голяма рядкост,така че ще купя тази,която е най-запазена без да мога да избирам вида скоростна кутия-ръчна/автоматична и тук идват въпросите: 1.От прочетеното разбирам,че има два вида ръчна скоростна кутия-дълга и къса (ако мога така да ги нарека(! Така ли е,каква е разликата и коя е за предпочитане? 2.Автоматичната скоростна кутия е 4 и 5 степенна! Така ли е,мога ли да разбера без да карам автомобила с колко скорости е АТ? 3. АТ има ли маслен филтър и къде се намира,извън или в скоростната кутия,колко литра масло събира и на какъв пробег е желателно да се сменя маслото? 4.В един пост колега казва,че е удобна за спане след като се приберат двата задни реда седалки и става като легло,но при това положение предния ред седалки идва по-висок от останалата задна част на багажника.Въпроса е може ли да бъде равна цялата задна част на колата? Благодаря на всички,които ще ми отговорят и поздрави с най-добри пожелания! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
list 2 #2 Отговорено 6 Март, 2015 Здравей, Относно ръчните скоростни кутии наистина има два вида, но разликата може и да е само от диференциала т.е кутиите да са еднакви. Мойта Хонда е с т.н къса скоростна кутия. Не може да направи 100 на втора, докато другият тип ги прави. 5-та предавка 3000 об/мин е малко над 100 км, докато в другият вариант е около 120 км/час. Ако караш предимно градско няма значение,но късата ще е малко по-пъргава (ако обичаш да настъпваш) Ако имаш повече пробег извънградско е желателно да е с "по-дълга" кутия или най-добре автомат (примерно 5 степенен). Но пак е относително т.е ако не вдигаш повече от 100 си няма значение. Ако караш обаче около 130 и нагоре си влиза в по сериозни обороти. Имаш предвид вторият ред седалки - да по-високи са малко, но няма как да се получи матрак. Можеш да постелиш едно одеяло в багажното отделение на два ката за да се повдигне нивото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Васил Димитров 21 #3 Отговорено 6 Март, 2015 Много благодаря,че някой се включи в темата и по конкретно на Господин list! Това какво би трябвало да означава? Ако купя Stream с "къса" механична скоростна кутия и примерно се прибирам от Германия за България и поддържам скорост 160-170 км/ч двигателя не трябва да пада под 6000-7000 оборота и това в продължение на 2200 км? Какъв разход ще даде при тези високи обороти и не е ли направен именно за това този миниван за да се движи на дълги разстояния,респективно магистрала и висока скорост? То ако тази скоростна кутия е направена да се кара до 100 км/ч за да е в оптимални обороти двигателя по добре да се прибирам с малолитражката! Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
list 2 #4 Отговорено 10 Април, 2015 Сори, че късно отговарям..... Виж клипа. На 180 включвам 5-та. При 170 няма как да си на 7000 об. То би означавало, че колата не може да вдигне повече от 170. На 3000 оборота си малко над 100 км/ч, т.е при 6000 об. си на 200 и малко. На 5-та предавка имаш около 29 оборота на км (като мойта кутия) или при 170кмх29 = 4930 оборота, което си е оборот. При другия вариант ръчна кутия, ще си на 4250 об, а при автомата под 4000 об. Според мен Хонда са направили по къс вариант за по-голяма бързина (пъргавина) и че все пак това е Ван и не е за големи скорости т.е над 160-170, въпреки че колата си остава стабилна над 150. Аз карам на газ и дава разход около 10л/100 при скорости 120-140. Тя като си ги набере, не и трябва много зор да ги поддържа, а и колата си има доста добра аеродинамика според мен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 350 #5 Отговорено 7 Юни, 2015 Привет! Започвам и аз да се оглеждам за Stream 2.0 5АТ преди фейслифта (2000-2003). В нета има обяви предимно с ръчни скоростни кутии, автомата направо го няма. Постепенно почвам обиколките из автокъщите в София-Горубляне, Дупница, Драгичево и където още изскочи нещо. Не бързам да купувам. Като бюджет ми се дават не повече от 5к за придобиване. Впоследствие ще имам разходи по монтаж на ГИ и евентуално регистрация ако е нов внос, та може и общо да чукне 6.5к. Молбата ми е ако някой е мяркал такова животно да се продава някъде или му е направило впечатление, да сигнализира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове