мистър сто 0 #1 Публикувано 10 Февруари, 2015 Здравейте! Регистрирах се днес след като вече няколко дни чета статии от вашия форум. Всъщност си търся нова кола, голяма, просторна, комби .... и така стигнах до хонда акорд. Другити варианти, които съм разгледал на пазара и обмислях са - тойота авенсис и волво V70. Прочетох доста и разбрах, че основния проблем тук е веригата, която се сменя на 200 х. км. , и обичайните проблеми по дизелите свързани с качеството на горивото. Четох и за скърцащи съединители, някакъв датчик ли беше при газта и др. Аз трябва честно да си призная, че не съм съвсем на ти с двигатели и други подробности на автомобилите и затова търся помощ и съвет. Ще постна три линка на коли, които съм харесал, а вие може да коментирате какво ви прави впечатление и на какво да обърна внимание, като хора по-наблюдателни и разбиращи. Освен това имам и друга голяма малба. Търся човек, който да ми помогне с избора на правилния автомобил. Ако някой може да задели от свободното си време и да отедем заедно да прегледаме някой автамобил, ще бъда много благодарен. Ясно е, че няма да остана длъжен и ще комепенсирам човека, който отдели от времето си за да ми помогне. Ето линковете на "заподозрените" коли. Те естествено са излъскани и изглеждат чудесно, но аз ще съм ви благодарен за всеки коментар. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11419013379670882&slink=8t800c http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11423386563522152&slink=8t800c http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11423320706018714&slink=8t800c последните две са от една и съща авто къща, а първата е от търговец въпреки, че пише частно лице. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #2 Отговорено 10 Февруари, 2015 Както във всяка подобна тема ще те посъветвам 2 неща, подредени по важност, а ти прецени за себе си. 1) Не купувай дизел преди фейслифта (преди 2006та година). По-добре вземи 2.0 бензин, излиза по-евтино без да му слагаш газова освен ако не караш по над 20 000 на година.. 2) Ако не ме послушаш за 1), то не купувай кола от търговец и не гледай по-евтините обяви. Вземи я от частно лице, което ти изглежда надежден и грижлив собственик. Ако колата е читава, никой няма да я даде евтино. Повечето обяви по автокъщите са коли купени евтино от чужбина, евентуално с удари, но най-често такива при които има належащо сменяне на верига, съединител/маховик, турбо, които ремонти са много скъпи и чужденецът се е отказал да ги прави. Ти обаче си купуваш мечтана Хонда и почваш да ходиш по сервизи. За справка виж, че читавите Хонди на малко километри от Германия, Швейцария и Италия струват повече от колкото в България. Интересно е как у нас за по-малко пари получаваш перфектна кола нов внос, като в същото време търговеца си е покрил разходите и е излязал на печалба (че и е готов да ти отбие от цената). Щом ти я продава за 8000лв, значи я е купил на 3000 евро, а за 3000 евро аз читави Хонди в чужбина не виждам. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #3 Отговорено 11 Февруари, 2015 (Редактирано) Колега, недей да ходиш в тази автокъща на горублянско ханче. Аз гледах там един Акорд 6ген. , имаше супер много неща за правене, същото се отнася и за още 2-3 коли, които бях гледал в същата къща. Моят съвет е да стоиш далеч оттам. И прочети два пъти съвета на колегата над мен, аз моята Хонда(макар и 6ген) я взех от частно лице, каране около 2 години в България, но досега за 4 месеца не ми се е налагало да правя нищо по нея, чукам на дърво. Извинявам се за двойния пост, ще помоля някой модератор да ми слее мненията, тъй като одеве нямах време да направя едно бързо търсене, а искам да добавя нещо към коментара си. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=88625 - разгледай тази тема. Автомобилът от снимките се продаваше във въпросната къща на Ханчето. В темата последният пост, който се отнася за цената, пише 3900, колегата ако желае нека сподели за колко реално го е продал, но аз тази кола я гледах на 4 500 лева в автокъщата. Двигателят работеше добре, но имаше доста дребни забележки, не се отваряше прозореца на шофьорската врата, шибидахът трудно се отваряше, не работеха пръскачките на предното стъкло. Имаше няколко елемента за смяна/боя (лично аз предпочитам да си решавам проблемите със смяна, но в този случай конкретно се изисква боя, тъй като досега не съм виждал друг Акорд със същия цвят). Имаше и други неща, но я гледах преди 4-5 месеца някъде и не помня, но категорично ми отказаха коментар, когато опитах да се пазаря и се радвам, че се отказах, за да не правя на някого горница от 600 лева за едното нищо. С този коментар се надявам да не обидя бившия собственик на въпросния автомобил, а да обърна внимание, че повечето автомобили в тази къща въобще не са в добро състояние и най-вероятно ще се налага солидно наливане на пари за дребни ремонти. Плюс това повечето им коли не са нов внос, а купувани от провинцията и те само им слагат софийски регистрации. Моят съвет е да си търсиш кола от частно лице, малко или много хората в България се грижат за автомобилите си. Редактирано 13 Февруари, 2015 от Drone Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове