penev_stz 0 #1 Публикувано 7 Февруари, 2015 Здравейте! Днес купих Honda Jazz. Какви са Ви мненията? На какво трябва да наблегна?Има и проблем,че скоростомерът не отчита правилно и CD playra работи когато пожелае. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 7 Февруари, 2015 Честито и безаварийно каране.Добър избор,има доста инфо във форума. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
casper06 2 #3 Отговорено 18 Февруари, 2015 Чстито и безаварийно каране. И аз съм вече собственик на хонда джас. Вече я обслужих като и смених мсалото на двигателя и филтрите. Само горивния филтър немога да намеря къде е. От Евто 07 си взех горивен филтър но незнам къде е и не съм го сменил. Ако някой може да ми помогне да го открия ще съм благодарен. Проверил съм около резервоара и до задна дясна гума но го няма там. Един майстор ми каза че някои модели на джаз нямат горивен филтър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MegatroniC 47 #4 Отговорено 18 Февруари, 2015 Да ви са честити колите. По въпроса на първия колега има много писано в раздела, както мнения като цяло за колата така и за проблемите с радиото и сд-то. Относно горивния филтър, има такъв (аз поне не съм чувал за атомобили без). Работата по смяната е сериозна, разглабянето също. И не мисля, че лесно може да се направи извън сервиз. Стига се до него през централната конзола, маха се и горивната помпа.http://www.hondafitjazz.com/manual/A00/HTML/07/SAA2E07A20326427601KBAT00.HTMLЧел съм че се самопочиства. Как ..., не ми е ясно. Но по спецификации се сменя на 120 000 км Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
casper06 2 #5 Отговорено 18 Февруари, 2015 Под централна конзола имаш напредвит тази на която са поставени ръчната спирачка и скоростния лост? Аз забелязах че резервоара е точно под предните седалки. Огледах под тях но неоткрих никакви сервизни капаци и отвори за достъп до резервоара. Та значи трябва да сваля конзолата между двете предни седалки за да стигна до резервоара и по конкретно до горивния филтър. Правилно ли сън разбрал. Ако някой го е правил и има някакви снимки моля да ги качи за да ми стане по-ясно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MegatroniC 47 #6 Отговорено 18 Февруари, 2015 Линка който съм дал съдържа ръководството за смяна на филтъра с подробни рисунки. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
casper06 2 #7 Отговорено 22 Февруари, 2015 Вече си смених горивния филтър.....след такова търсене къде се намира. Вярно не беше лесна самата смяна но пък сега съм сигурен че е нов. Стария беше доста замърсен. Благодаря за информацията от колегата MegatroniC. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
penev_stz 0 #8 Отговорено 23 Февруари, 2015 Колеги,аз Ви попитах някой от вас имал ли е проблеми с километража- моята джазка отчита с 40км по- малко......Къде да търся проблема? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове