Jump to content
reality

Проблем с ел. инсталацията на F18B2

Recommended Posts

Здравейте колеги!

За много години, живи и здрави!

От скоро съм горд собственик на Хонда Акорд 1.8 V-TEC 136 к.с (F18B2) 1999г. Имам проблем с едно странно премигване на фаровете. На запален двигател и включени фаровете се забелязва едно моментно премигване ( за по малко от секунда), в последствие забелязах че не са само фаровете, а и плафона леко премигва. След това забелязах, че при включването и на други консуматори в колата също премигват светлините. Това се получава както на място, така и в движение. При поддържане на постоянна скорост или при ускорение, се вижда как за част от секундата леко премигват фаровете, все едно изгубва ток моментно.

Замерих напрежението на акумулатора и на алтернатора. На алтернатора при първоначално палене на студен двигател, ми дава напрежение от порядъка на 14.4V - 14.5V. След като двигателя позагрее и включа всички консуматори ( парно, музика, отопление на преден и заден прозорец, халогенни, фарове), напрежението пада на около 13.7V - 13.8V.

Някакви идей от къде може да идва този проблем?

Благодаря предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгледай си хубво връзките по купето,клемите на акумулатора,динамото.Най-вече масите където са вързани по купето в двигателния отсек.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз залагам на слаба връзка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера свалих реле регулатора, погледнах четките и диодите, всичко изглежда ОК. Ремъка също е проверен. Тези дни ще погледна масите как са, ще ги зачистя и стегна. Ако има някакъв резултат ще пиша.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...