honda_9977 39 #1 Публикувано 22 Декември, 2014 Предно ляво стъкло се криви при вдигане,излиза от релсите и даже по средата спира и аз трябва да му помагам да го кача,предната част изостава,та въпроса ми на какво се дължи това?Аз свалях машинката почистих я смазах я и един ден работеше и после пак същото.машинката ми е здрава работи,но е морално остаряла,може би има някакво минимално износване което не мога открия,не знам вече къде да търся проблема,дали машинка дали самите релси,където върви стъклото.Смисъл ако купя машинка и пак си остане проблема ще ме много яд.Много ще се радвам ако някой се справил с проблема,ако е имал такъв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
To0ner 0 #2 Отговорено 23 Декември, 2014 Имам абсолютно същия проблем даже на същото стъкло на 5-та седан . Ще се радвам ако някой се отзове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #3 Отговорено 23 Декември, 2014 +1 с същия проблем сивик 5 ген хеч без ел стъкла.Смазах абсолютно всичко движещо се по вратата всички механизми,дори намазах уплътнението по релсите по които се движи стъклото от там имаше най-голямо подобрение.За лявото аз си знам от какво стана така-един ден както си вдигах стъклото и изведнъж се извади от задното уплътнение,в задния край щръкна дръпнах го и го изкарах .После видях,че се е измъкнало от леглото му кадето ляга стъклото(който е разглобявал ще се сети)много трудно успях да го вкарам пак на мястото му и то не можа да легне на цяло и в задния кай остана леко надигнато.Но понякога стъклото не се криви толкова а понякога направо се вади от каналите.И аз ще чакам някои да даде съвет. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_9977 39 #4 Отговорено 23 Декември, 2014 Значи сме много с този проблем,сега остава някой който се е справил с него да пише Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #5 Отговорено 23 Декември, 2014 Стъклото се заклещва когато изостане едното рамо на ножицата,която го повдига.Дължи се на разбита централна втулка,или криви водачи. Втулката може да се ''рециклира'' или побългари в домашни условия.Един колега го беше описал и направил сам,въпрос на техническа мисъл.Водачите се изправят ,може да се коригира тяхното положение. При мен освен тези неща самата врата беше деформирана от удар и на практика си остана проблема,или се подобри отчасти с моя намеса. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mx rider 31 #6 Отговорено 23 Декември, 2014 При мене проблема беше в колелцата на механизма .Купих си здрав механизъм от колега във форума и стъклото ;заспа;! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #7 Отговорено 23 Декември, 2014 (Редактирано) Аз съм го правил, обаче на Ровър, т.е. на Сивик 6-а англичанка.Ако механизмите на англичанката и японката са еднакви, ето:http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=45086&st=0&p=395492&fromsearch=1&&do=findComment&comment=395492Тук говорим за износване на зъбите на полумесеца, и на втулките.Щом стъклото се накланя и изпада от рамката, проблемът може и да е в трите пластмасови ролки във водещите релси на механизъма. Редактирано 23 Декември, 2014 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_9977 39 #8 Отговорено 28 Декември, 2014 Разбрах значи трябва все пак да си купя машинка и да провбвам ако се оправи ще пиша? Весели празници на всички фенове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове