Jump to content
Ironstone

Паркинг мечта

Recommended Posts

Напълно автомотизиран паркинг. Лазери следят за местоположението на автомобила. Взимаш електронна карта от близкия автомат и гаражната клетка се заключва. Сензори следят да не забравиш детето или кучето вътре. Плащаш с кредитна карта през машина или кеш на човека на входа. :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да ама тъпите копелета тук гледат да серат само бизнес сгради и никой не мисли че такова нещо е необходимост...по-добре да си паркират дараците по улиците...иначе съоръжението е маниашко.с каква любов само учи колите да летят,а?:)чудно при яко земетресение какво се случва или което е по-вероятно тук-при спиране на тока?:)дали има манивелка за ръчно задвижване на тоя лифт,а?:)не искам да съм на местото на момчето дето бачка там когато това се случи,щото ще му умалеят ръчичките 100%

Редактирано от prelude

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам ,ама тея дни точно тва си мислех,за пустия проблем с паркирането в централните зони :) .......Ние в Пловдив що годе сме добре,ама не се знае до кога :) .Като ги гледам в чужбина плащат луди пари за удобството да си паркираш автомобила близо до работа,а все повече използват и велосипеди :):):) ,тъй че въпрос на време е и тука да изникне такова съоръжение,друг е въпросът дали хората са готови за това

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

идеята е добра но според мен най-големия недостатък на тази система е това че обслужва колите една по еднасамо си представете да се налага всеки път да чакате на опашка за да си вземете/оставите колата на паркинга...а не дай си боже да си забравите нещо в колата и да трябва да чакате да си го вземете

Редактирано от XapBu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това си е нормален паркинг и има поне три места, откъдето можеш да си вземеш колата. Като асансьор, ама голямо колкото да влезе кола в него. Поне в един хотел беше така и трите клетки им бяха достатъчни. Пичът на входа само влизаше да ти я изкара от асансьора.Мен по-ме накефи паркингът под големия площад в Брюксел - седем етажа. ПОД площада...

Редактирано от Ognyan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук в София трудно могат да се правят подземни паркинги поради много високото ниво на подпочвените води. Имаше една идея пространството над Перловската река да се направи паркинг. Поне 2 нива могат да се спретнат и така да поберат маса автомобили. Ама трябва някой да го направи.Иначе вече друго решение освен покрити паркинги няма. Много отдавна благодарене на курупцията в общината и държавата като цяло проблема е извън контрол и много, много трудно ще се нормализира. Дано все още е възможно това. Аз съм песимист поне за близките 10-15 години. Според мен ще става по-зле.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не помните имаше такъв паркинг в Tokyo Drift :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе да ни оправи EU, ама да не е да усетим топъл дъх във врата и тъпа болка отзад :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе да ни оправи EU, ама да не е да усетим топъл дъх във врата и тъпа болка отзад :huh:

това много ми хареса :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За някои и това ще е малко,нали знаеш"К'вото повикало,това се обадило"!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mastorpetko

А някой знае ли колко струва 1 час престой в такъв паркинг в нормална държава?Жокер - минимум 4 евро на час.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ironstone
Отговорено (Редактирано)

А някой знае ли колко струва 1 час престой в такъв паркинг в нормална държава?Жокер - минимум 4 евро на час.

4 евро? Те и левче да сложат само, дори и 50 стотинки много ще дойдат за хора, които искат да си оставят колата за цял ден докато са на работа. Но държавата и общината ако искат да разрешат проблема ще помогнат с имоти, ще дадат данъчни облекчения за фирмата експлататор. Вярно мутрите ще си напълнят гушките пак, ама поне да не се притесняваш като идваш в центъра и не само там. Освен това разходите в нормалните държави (цена на имот, ток и подобни) са по-високи (поне в Гърция) и отчасти оправдават тия 4 евро. Редактирано от Ironstone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

цена на престой 1 час в подобен паркинг макар и с рампи,а не с асансьори в Англия е 2 паунда.имай предвид че литър бензин струва 1 паунд и малко....не е толкова скъпо,а и има намаление на цените за по-дълъг престой.и понеже съм ги виждамл че са пълни тези паркинзи там,явно не е непосилно да си оставяш колата за толкова време в нормална държава.то от една страна е хубаво да е скъпо,щото така ще откажат разни хора дето нямат много-много работа в града да ходят с колата си и да правят само калабалък.хем трошките ще са по-малко,хем и движението ще се опразни.ако оправят и градския транспорт ще е перфектно,щото ще се возиш като бял човек,няма да се буташ,а и няма да има задръствания толкова....общо взето това е принципа в големите градова на развитите държави.в центъра колите се гледа да са минимум.който е гъзе може да си цака като поп и да се вози.който нема пари за бензин-си оставя колата вкъщи и се качва на алтернативен превоз.друг начин просто няма.затова и Лондон и на зони направен.колкото по-навътре отиваш-толкова по-скъпо става.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mastorpetko

Както казва колегата по-горе, тези цени за паркиране нарочно са високи, за да се стимулират хората да ходят с автобус/велосипед/влак/метро и т.н. транспорт на работа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...