Jump to content
SobieskIm

Accord 6gen. автоматични скорости въпрос?

Recommended Posts

Здравейте, от съвсем скоро съм собственик на Акорд 6ген., типторник скоростна кутия, до сега не съм имал взимане даване със автоматични скоростни кутии, при даване на контакт чеква скоростната кутия и не дава грешки, но когато е студено ми се струва че с леко предърпване сменя скоростите, загрее ли  - ги сменя без да се усеща.Като казвам придърпване не е болка за умиране, но има осезаема разлика при загряла и студена кола - това нормално ли е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно нормално е.Сравнение със съвременните автоматици този е прост,но здрав.Само редовна смяна на маслото и задължително оригинално на Honda.

Редактирано от SpliFF

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карай и се наслаждавай, всичко е нормално и все си е така константно и дуракоустойчиво. Казвам го от почти 11 годишната си експлуатационна практика на тая колца. Това не е обикновен автоматик а принципно мех. ск. кутия с хидротрансформатор и електронно управление + "честен" ръчен режим - чисто хондовска разработка и производство.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно нормално. Сменя скоростите по-грубичко докато загрее маслото и се разреди вискозитетът му. Стар, но здрав автоматик, както казаха колегите по-горе.

При новите все повече предавки, сменят по-бързо от който и да е човек с ръчни, но... само обслужването на DSG на VAG струва около 1000 лева. И да не говорим колко по-капризни са. Но пък вървят повече, харчат по-малко от ръчните и т.н. Както всяко нещо си има и плюсове и минуси. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...