Jump to content
tiholov

Помпа съединител

Recommended Posts

Здравейте колеги,Става въпрос за помпата на съединителя на Accord, преди няколко дни забелязах, че ми е спаднало нивото на спирачната течност в казанчето с 1мм за няк

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен положението е същото, и сам решил когато ми остане време, да го разглобя и да видя състоянито на цилиндъра, ако е О.К (няма елипса, надиране и размера му е О.К.) си взимам ремонтен комлект (по възможност оригинален) сглобявам и това е - мисля че всичко останало трябва да е наред ако са изпълнени горните условия ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надали ти е бил оригинален ремонтния комплект, защото нов в Бултрако е 82лв.Аз се надявам сямо с хубави гумички да мина и като се почисти добре цилиндъра и се смени течноста да кара повечко. Ако е надран цилиндъра ще го чакам пак да протече и на сервиз за райбероване и ново бутало. ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Accord F18A3

Колега не се набутвай за оригинални ремонтни комплекти. Няма нищо особено в гумичките, така че разглоби си сам помпата и отиди някъде където продават гумички, взимаш гумички за два лева и си готов. Не вярвам да ти е надраскан цилиндъра така че не се притеснявай. В Пловдив имаме един стар майстор на гумички- Шкодрата с негови гумички нямаш проблем и са 2 кинта със смяната- поставя ти ги на буталото.

  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,Става въпрос за помпата на съединителя на Accord, преди няколко дни забелязах, че ми е спаднало нивото на спирачната течност в казанчето с 1мм за някъде 3 месеца и като погледнах долу при педала помпата се беше малко омаслила, според мен проблема си го е имало още и при стария собственик, но никой не му е обръщал внимание. При каране на автомобила неможе по никакъв начин да разбереш, че изпуска помпата (омекване, пропадане,втвърдяване и т.н. на педала). Та въпросът ми е следния след като поразпитах приятели и прочетох по форуми, получавам различни отговори и вариантите за момента са следните:1. Да карам докато протече повече и после ремонт- някои казват, че до тогава може да се надере цилиндъра и вече да е късно за ремонт.2. Само да сменя спирачната течност- това е ОК3. Да сменя само гумичките и да им сложа специална грес- едни казват че ще е ОК, а други че ще спре да сълзи за една година или 10К км ще протече повече и ще почне да пропада и т.н.4. Да я занеса в сервиз за помпи- едни казват ще кара много , други ще кара една година и после пак там5. Продават се ремонтни комплекти оригинални и неоригинални- на оригиналния може да се довери човек, ако не е наранен цилиндъра, неоригинални няма гаранции ще няма да стане по-зле.6. НОВА ПОМПА- Само в хонда приблизително 270лв., аналог на други фирми не съм намерил.Моля дайте съвет за от 1 до 6 или ако някой има друго предложение ще се радвам да го науча.Смятам утре да си намеря гумички и грес и да я разглобя да видя какво е състоянието на цилиндъра и да я затворя, таман ще си сменя и цялата спирачна течност. При положение че е добре цилиндъра ще може да имаме наблюдение дали ще помогне или не (за да е в помощ на колегите за в бъдеще).Благодаря предварително. ;)

Най-добре си вземи от бултрако :blink: скъписа но си струват като временно рещение може да смениш течноста с дот3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вземи си нова помпа не струва милиони :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^грешка......в Бултрако си е 270лв и едва ли включва буталото:)в САЩ са чувствително по-евтини ама изпусна сроковете за поръчката.аз едно време кога бех зелен закарах колата така в сервиза на Хонда и ми смениха буталото с онова дето е 80лв.цилиндъра няма никво износване и май винаги е така.имай предвид че на мен ми течеше маса време в краката докато накрая не се изля всичко долу:)и пак цилиндъра си беше бонбон.според мен варианта ти е да си вземеш буталото и да идеш да му сложиш гумички от тия дето са по 2 лв.сигурен съм че ще караш много с тях,пък ти ако искаш си заделяй пари някъде и ако случайно изпусне се мятай на нова помпа с бутало комплект от САЩ примерно.за моя прелюд буталото с помпата чистак нови от дилъра на Хонда в САЩ са $80-за кво си говорим просто.....А да не говорим че за 20 лв могат да ти ремотират цялото бутало,като го мерят за отклонения и т.н.бая народ го е правил и после си карат щастливи.наистина няма нищо по-хубаво от новата оригинална част,но и това е вариант.аз специално имам проблеми баш от този характер(не ми тече никъде де),но мисля да пробвам така щото ми писна да набивам маса пари в тая кола.ако не стане винаги ше си взема после всичко от САЩ и пак съм на линия.

Редактирано от prelude

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Гена,на мен един монтьор ми го спомена това.не го знам къде ги влачи ама каза че ако оставя колата да пренощува една нощ в сериза на следващия ден щели да са готови помпите и да съм готов.утре ако ще идваш на срещата ще го обсъдим и може да ти дам тела на човека...иначе за гумичките само знам къде е човека в софия.уж бил най-добрия и всички го знаят....в пряка успоредна на христо ботев преди симеон е.....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:dry: Здравейте колеги,Значи днес си купих ремонтен комплект Autofren за 12лв.от Симеон (гумички, зегер шаиба, праховата гумичка и гарнитурка ) взех си и 1,5л. (за съединитела и за спирачките) спирачна течност Textar-18лв. Ремонта се започна с източването на казанчето (много мизерия имаше там)със спринцовка,след това горе-долу лесно се сваля болта и шплента на педала и по-трудно се разви едната гайка на помпата към купето(много ш****о място). Ваденето от купето и разглабянето на помпата не е много трудно.Цилиндъра беше супер и след почистване на мизерията и смяна на гумичките я върнахме на мястото и.При обезвъздошаването и смяната на спирачната течност от буталото изтече чернилка (като кока-кола), при потичането на чистата течносност съединителът вече работеше на 6. След тази операция педала се движи осезаемо по-леко. При смяната на течноста на спирачките беше направо бистра, но аз си я смених защото си бях рещил да я сменаям.Надявам се скоро да не ми се налага да свалям пак помпата за ремонт или за нова , но след време пак бих си сменил течноста.Благодаря на колегите за съветите и се надявам темата да помогне на другите когато имат подобен проблем, защото в нашия форум нямаше такава тема. Успех :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте коелги, имам следната питанка... Карам Prelude 4g и преди около два месеца както си карам ми потъна педала на съединителя и се оказа горна помпа. Реших да мина само със смяна на гумички което се оказа работещ вариант до тази сутрин... :( Решил съм този път да взема цял комплект за ремонт и да опитам пак. Чух се тази сутрин с един майстор и той ми вкара филма, че след като за втори път ми се случва най-вероятно съм за смяна на съединител... а аз не съм усетил никакви признаци за това, педала си отделя нормално. Някакви съвети?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен си за нова помпа, щом ти се случва за втори път ;) и не виждам смисъл да опитваш пак с ремонтни комплекти .. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса е дали е възможно проблема да е в съединителя и да прецакам и новата помпа.. Аз не усещам никакви признаци да буксува, да превърта или каквато и да е драма със съединителя но знам ли...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори и да буксува и да превърта съединителя, няма как той да ти прецака помпата ... ;) Помпата я прецаква времето, а също много помага и не сменената навреме спирачна течност..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

 

Погледна ли да не тече от долната помпа / работен цилиндър / или долу е сухо? Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...