Jump to content
kebappa

Някой неизвестни около 6-та генерация

Recommended Posts

Здравейте

Предстои ми покупка на Акорд 6 ген. и съм се насочил към 2.0 и 2.2 двигателите. От прочетеното във форума 1,8 го пренебрегвам на този етап . Има няколко неща които ме  притесняват относно покупка на японска кола.  Гледам в един интернет  магазин  цените на частите за тези акорди (специално 2.0) и ми прави впечетление че са на почти еднакви цени с частите на моето 20 годишно Рено Лагуна . Реални цени ли гледам според  вас ?  Освен цените ме притеснява и наличността на тези части. Както вече се убедих 2.0 (ф20б6) рядко се среща и си мисля че и с частите по мотора ще е така. Предполагам другите части с стандартни за купето . Общо взето главата ми е пълна с въпроси и неизвестни . Все пак скока от френска бангия на японска  кола е доста  голям за мен . Може ли да ми  помогнете с отговорите на някои въпроси :

1. Има ли налични части за 2.0  в търговската мрежа , въпреки че рядко се среща този мотор.

2.. Има ли изкуствено завишаване на цените поради екзотичният мотор 2.0  . Имам горчив опит с Волво .

3. Има ли взаимозаменяемост на части от 1.8 на 2.0 и 2.2  . Разбрах че скоростни кутии от 1.8 стават на 2.0  . Пак горчиви спомени от Волво .

4.  Дали да не се ориентирам към 1.8 поради широкото му разпространение , което предполага наличие на много части и евентуално втора употреба по моргите .

5. Има ли толкова голямо значение кои мотор ще взема  при условие че карам все на късо разтояние (5 км )  и избягвам задръстванията.  Карам основно градско  и 2-3 пъти в месеца около  100 км общо  извънградско . Извънградско не карам бързо , До 100 км се ограницавам сам .

6 . Колко бързо загряват тези хонди . моето рено едвам отлепя стрелката(70 градуса)  за 5 км градски пробег.  Да очаквам ли по бързо да стопли тази хонда.

7. Има ли смисъл от ГИ при тези къси разтояния(ако загрява бавно ). ако загрява като реното ми то 50% от патя ще го минавам на бензин. тогава ГИ ... 

8. каква разлика в горенето на газ /бензин / да очаквам между 1,8 2.0 и 2,2 . нека да говорим с цифри ако е възмойно и по конкретно за пловдив. и колко е усезателна разликата мвжду вървежа на трите мотора при условие чче  к.с са с минимални разлики .

9. Гние ли Акорд 6 ?????????

10 . От каде да е внесена колата ? Имам вазможност да си харесам кола от Германия и да ми я докарат . вапроса е дали да взема технически изправна кола , която евентуално ще ръждяса или да взема италиянски дарак смазан от говедата но които евентуално няма да ръждяса .

Маи доста неща нахвърлях като въпроси . Надявам се скоро да си намеря колица .

Благодаря ви предварително .

Редактирано от kebappa

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заглавието се саморазбърка . Моля модератор да го коригира .Аз немога  :|

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега, първо добре дошъл... 

Да караш Хонда не е страшно и определено ще ти хареса повече от Лагуна  - та.

Писано е много за тая кола, доста колеги я карат.

Частите не са скъпи и има всичко.

Може би само 1.6 е слабичък за това купе.

Бензина загрява много бързо, за това дертове нямаш.

Може да си сложиш обикновена газова и да си свиркаш. Ако си гледаш колата няма да те разочарова. 

Почети, избистри си главата... има колеги продават форумни коли - може да ги погледнеш.

Набързо толкова, ... успех!

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл колега и от мен.В България има много части за хонда -даже имаш много и втора употреба.Хонда не е Хюндаи за да се мислиш откаде ще намериш каре примерно :)Акордче щом те интересува ето ти линкове

http://www.automobile-catalog.com/car/1996/1113425/honda_accord_1_8i.htmlhttp://www.automobile-catalog.com/car/1996/1113530/honda_accord_2_0i_es.htmlhttp://www.automobile-catalog.com/car/1996/1113470/honda_accord_2_2i_vtec.htmlако аз би избирал то би бил с в-тек мотор,но знай че по-важно от мотора е купето,а от Германия,Австрия е голяма рядкост да е без ръжди...Колегата Hunter ти е дал хубаво предложение за форумска кола-знаеш че е от фен и редовно поддржана.Поздрави

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново .

Извинявам се ,че пища чак сега но времето е едно от нещата, който много ми липсват .

Колега Зион мойе и аз да съм обаркал генерациите но си тарся този Акорд :

http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Accord#mediaviewer/File:Honda_Accord_2001_Sport.jpg

Доста почетох из форума и по други места и останаха само няколко неизяснени неща .

1. Какво е качеството на антикорозионното покритие на колата . Ръждясва ли този Акорд . Да избягвам ли колите от Германия ? От това най-много се притеснявам  - проклетата ръжда.

2. От какво най- много страда тази кола ?Кое и е слабото място заслужаващо повишено внимание при покупката  . 

3. Газификацията - но тук мисля да си пусна съвсем отделна тема (така мисля че ще е наи коректно )

Категорично си избрах двигателят  - 2.0, 147 к.с.  Забелязвам , че този двигател никак не е популярен на авто пазара като у нас така и в Германия . До 2000 Евро има една 2-3 коли които покриват изискванията ми а те на са кой знае какво (2.0 с климатроник и ръчни скорости ) . Защо ????

Ще е много готино да купя кола от колега във форума но и тук няма 2.0 147 к.с. .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста се загледах по купето но не е оферта поне на този етап. Лагуната ми идва в определени моменти малка  а какво ли ще е с това купе. На по-късен етап  може и на купе да мина но сега определено търся седан  или хечбек .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.automobile-catalog.com/make/honda/accord_6gen_europe/accord_6gen_europe_phase-i_4-door_sedan/2001.htmlЕто,избери си твоята от линка и ще видиш спецификациите.Търси в Италия,Акорда си има хубаво антикорозивно покритие но всепак е 2001-2003 година,а в Германия или Австрия слагат не само сол,но и някакво кофти средство за снега по пътищата и тировете ръждасват не само колите :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...