MissCaprice 37 #1 Публикувано 16 Август, 2014 здравейте колеги! знам, че темата ми не е в правилния раздел, но в технически въпроси не мога да отворя нова тема.и така...имам проблем с температурата на сивика след напълно обвлужване (включително водна помпа)издуха гарнитура,смених я с нова но не смених термостата,мисля че работи и отваря точно кпгато е необхдимо.предимно загрява на къси разстояния (градско)за 2 седмици загря 2 пъти.карам прдимно на газ!!казаха ми, че,радиатора е запушен и го промих с течност на. MAFRA. днес температурат пак се покачи.най -интересното е че като вдигне градуси и катп включа фаровете стрелката се вдига още.когато ги изключа спада доста.някакви предположения от какво може да е? благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Зион 35 #2 Отговорено 16 Август, 2014 Промени си термостата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #3 Отговорено 17 Август, 2014 Като загря провери ли си маркучите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MissCaprice 37 #4 Отговорено 17 Август, 2014 радиатора отдолу е студен, а горе-горещ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #5 Отговорено 17 Август, 2014 Горе е топлата зона, това е нормално. Двата кръга ли ти работят или само 1? Като загрее отново си пусни парното на максимално и виж дали ще падне температурата. Ако падне значи не ти работи и новият термостат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #6 Отговорено 17 Август, 2014 Радиатора трябва да е равномерно топъл, както и маркучите при оптимална работна Т. Според мен термостата не отваря достатъчно и системата работи само на малък кръг. Като работи на място и вдигне оптимална работна Т, слушай дали ще се пусне перката, ако се пусне значи термостата е отворил напълно, но ако не я пусне и стрелката започне да пълзи на горе, то със сигурност термостата не работи. Иначе това с фаровете ми звучи доста интересно. Да не би датчика да е прецакан и стрелката да те лъже? Сисе, огледай си добре охладителната система за течове, както и преливника дали се пълни до горе с вода. И разбира се, ако ще сменяш термостат, то задължително си купи ОЕМ. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове