House 0 #1 Публикувано 16 Август, 2014 (Редактирано) Здравейте, от известно време колата прави парчета. Със civic 97 съм с двигател D15Z8. Преди известно време (около преди 1000км) имах проблем с кабелите... смених ги и всичко стана различно, колата почна да върви повече от всякога и намали малко разхода. Но преди време почна да увяхва за момент и после се оправяше. В промеждутък на 100-200км пробек смених дистрибуторна капачка, палец, горивен филтър, свещи (двама разрични майстори казаха, че имат чудесен керемиден цвят и са работили много добре), масло и ангренаж (беше си им дошло време), въздушния го сменям на 5000км, регулирани са клапани. След всички тези смени няма промана, а дори напротив все по-често почна да се държи така. Сега вече постоянно е така като студена е по-добре и като загрее колата направо я няма. Ще се радвам да ми дадете насока къде да търся проблема. Благодаря предварително на всички отзовали се! Редактирано 16 Август, 2014 от House Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #2 Отговорено 16 Август, 2014 Провери ли ламбда сондата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
House 0 #3 Отговорено 17 Август, 2014 Не съм я проверявал понеже не знам как да стане без да закупя нова. Ако има някаква хитрина за това ще съм благодарен да споделите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #4 Отговорено 17 Август, 2014 Закача се на елкон и се следят показанията дали са коректни.Пък ако имаш колега наблизо може да си размените за ден тез работи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
House 0 #5 Отговорено 18 Август, 2014 (Редактирано) Минах на елкон и казаха, че всичко си е наред. Размених все пак сондата с на един колега и карах един ден. Нито при мен имаше разлика нито колегата се оплака за проблеми с моята ламбда. Подхвърлиха ми да проверя бензиновата помпа, но нямам проблеми с паленето... та дори от както почнаха проблемите пали с една идея по-лесно, а и как да я проверя. Редактирано 18 Август, 2014 от House Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #6 Отговорено 18 Август, 2014 Значи на елкона всичко е добре.Само в движение ли прави проблема или и на място няма стабилни обороти?Газ имаш ли?Винаги ли ги прави проблемите като загрее или понякога? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
House 0 #7 Отговорено 19 Август, 2014 (Редактирано) Само в движение, най-вече го усещам като нужда повече да натистам педала на газта, а в някои моменти направо ми иде да слезна и да бутна. Проблемите не са точно като загрее, а когато въздуха навънка е топъл. Вечер като е по-хладно си е доста по-добре. Газ никога не е имала. Оборотите са стабилни. Прави ми впечатление, че пали по лесно от преди. Казаха ми да премеря налягането на бензина и да проверя вакуммния клапан за обратния бензин. Тези дни ще гледам да намеря време да я свърша и тази и ще пиша пак. Редактирано 19 Август, 2014 от House Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slayer 25 #8 Отговорено 19 Август, 2014 При моята се беше получило същото (като загрее не върви) , оказа се запушено гърне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #9 Отговорено 19 Август, 2014 Странно, как така и с какво може да се запуши едно гърне? Нагар...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slayer 25 #10 Отговорено 19 Август, 2014 Вата, колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове