Jump to content
House

Пробрем с работата на двигателя

Recommended Posts

Здравейте, от известно време колата прави парчета. Със civic 97 съм с двигател D15Z8. Преди известно време (около преди 1000км) имах проблем с кабелите... смених ги и всичко стана различно, колата почна да върви повече от всякога и намали малко разхода. Но преди време почна да увяхва за момент и после се оправяше. В промеждутък на 100-200км пробек смених дистрибуторна капачка, палец, горивен филтър, свещи (двама разрични майстори казаха, че имат чудесен керемиден цвят и са работили много добре), масло и ангренаж (беше си им дошло време), въздушния го сменям на 5000км, регулирани са клапани. След всички тези смени няма промана, а дори напротив все по-често почна да се държи така. Сега вече постоянно е така като студена е по-добре и като загрее колата направо я няма.

Ще се радвам да ми дадете насока къде да търся проблема.

Благодаря предварително на всички отзовали се!

Редактирано от House

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери ли ламбда сондата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм я проверявал понеже не знам как да стане без да закупя нова. Ако има някаква хитрина за това ще съм благодарен да споделите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Закача се на елкон и се следят показанията дали са коректни.Пък ако имаш колега наблизо може да си размените за ден тез работи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Минах на елкон и казаха, че всичко си е наред. Размених все пак сондата с на един колега и карах един ден. Нито при мен имаше разлика нито колегата се оплака за проблеми с моята ламбда. Подхвърлиха ми да проверя бензиновата помпа, но нямам проблеми с паленето... та дори от както почнаха проблемите пали с една идея по-лесно, а и как да я проверя.

Редактирано от House

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи на елкона всичко е добре.Само в движение ли прави проблема или и на място няма стабилни обороти?Газ имаш ли?Винаги ли ги прави проблемите като загрее или понякога?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само в движение, най-вече го усещам като нужда повече да натистам педала на газта, а в някои моменти направо ми иде да слезна и да бутна. Проблемите не са точно като загрее, а когато въздуха навънка е топъл. Вечер като е по-хладно си е доста по-добре. Газ никога не е имала. Оборотите са стабилни. Прави ми впечатление, че пали по лесно от преди.

Казаха ми да премеря налягането на бензина и да проверя вакуммния клапан за обратния бензин. Тези дни ще гледам да намеря време да я свърша и тази и ще пиша пак.

Редактирано от House

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При моята се беше получило  същото (като загрее не върви)  , оказа се запушено гърне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно, как така и с какво може да се запуши едно гърне? Нагар...?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вата, колега

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...