Jump to content
mi6el_donev

Honda Accord check engine

Recommended Posts

Здравейте колеги,имам следния въпрос:светна ми "check engine" лампата-съответно закарах колата на диагностика и излезнаха следните грешки: "0305" и "0d0a". Не е "P0305" а е само "0305".Въпроса ми е ,какво означават тези грешки и ,защото не ги разчита.Става въпрос за Honda Accord 2004г. 2.2 i-ctdi.Благодаря предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кодовете са ти P0305 и P0D0A, това как ги показва на дисплея няма голямо значение. Сменял ли си горивният филтър последните 20-30 хиляди км, с оригинален? Не "оригинален филтър еди-си-каква марка", а "оригинален в кутийка Хонда"? Ако горивния филтър не е сменян или е сменян с какъвто и да е неоригинален - започни с това, така и така трябва да го смениш.

И отиди в истински сервиз, в който правят само Хонда. Като Юби-ко или Омбре. Там ще знаят къде да ти търсят проблема с кодовете.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Veseliq има огромно значение как са изписани кодовете!!! По желязната ти логика(P0305) и OBD кодовете на 2,2 дизел трябва да търсим 5-ти цилиндър :worthy:

И от кога ЕКУ-то разбира дали филтъра е оригинален на Хонда или не та да записва каквито и да е грешки заради него?

Към автора на темата...Колега ако са ти правили диагностика с AUTO COM то ще е по добре или да я направят с друга(по нова версия) или просто смени сервиза и диагностичната апаратура за да ти прочетат колата адекватно и да се открие проблема ти. Двигателя не е нищо особено за да представлява проблем за който и да е добър сервиз различен от хондов. Полезните диагностични софтуеъри освен кода изписват и кратко обяснение на грешката и дават насока за проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...