mousy 5 #1 Публикувано 11 Август, 2014 Здравейте, колеги, компресорът на климатика не работеше с добър КПД, при сваляне се оказа, че е в лошо състояние и евентуална смяна на гарнитура няма да има смисъл. Трябва да купя работещ компресор, втора употреба. Имам няколко, въпроса, ще бъда благодарна, ако се включите с инфо по темата 1. Откъде и ориентировъчна цена? 2. Моделът не се вижда ясно, знам само това: SANDEN TRS090, от модела се виждат крайни 2 цифри ......59 - къде може да се идентифицира по номер на рама? 3. Откъде да търся филтър-дехидратор, нов, предполагам трябва да е и ориентировъчна цена? . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 445 #2 Отговорено 11 Август, 2014 (Редактирано) Дехидраора го има в китайския магазин(евро07) - 35-36 лева е по спомен. По-добре смени Санден-а с Денсо. Иначе казано скрол със бутален компресор, има по-високо кпд на ниски обороти. Имах точно същият проблем като твоя и сметнах, че не си струва ремонта при настоящите цени на такива компресори втора ръка. Двата модела са абсолютно взаимозаменяеми(тези които се монтират на сивиците) независимо дали е японка или англичанка от тия години. За цена не мога да ти кажа, но предполагам 50-80 лева за компресора. Аз смених моя Санден с Денсо, като денсо-то го взех за 50 лева от форума. Редактирано 11 Август, 2014 от jijane Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове