Jump to content
J's Racing BB8

Ниски обороти на газ!

Recommended Posts

Здравейте.Проблема е следния.На газ оборотите са ми под 500 и всичко се тресе не знам от къде идва проблема но мога да опиша какво правя за да държи нормални оброти.

Регулирам луфта(свободния ход)на педала на газта,от долу.Т.е. навивам гайката докато педала не отвори съвсем леко дроселовата клапа,все едно постояно подавам леко газ и така ги докарвам каквито искам обороти но при най-малката промяна на качеството на газта оборотите пак се разцентроват а тази настройка е супер финна и не се получават нещтата.

Пробвах да ги регулирам от винта на изпарителя,при обогатяване колата се дави,като го завия докрай е най добре.Друго за което се сещам е че имам едно стърчащо вакуумче от колектора затапено с болтче когато го махна вдига оборотите до 1400 завия ли го падат.

Секи път когато паднат оборотите трябва да я форсирвам,или кгоато се вдигнат да дърпам педала с крака.

На бензин няма никакви подобни проблеми.По тези симптоми мисля,че колата се дави с газ щом като развия винта гасне а като го завия пак до край е най-добре.

Изпарителя е мимгаз на 10 000км,двигателя е Д13Б2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Секи път когато паднат оборотите трябва да я форсирвам,или кгоато се вдигнат да дърпам педала с крака.

Tе тука си близо до проблемите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е добре на бензин няма смисъл да разваляш настройките нито на педала на газта нито нищо... Проблема ти е в газовата! Отиди на газ анализатор да ти я настроят. Има вариант да са ти вдървени мембраните на изпарителя.. може филтъра да ти е лош. 

А както е написал колегата - ако имаш проблеми с педала на газта и трябва да го надигаш с крак..... Започни от там!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблем с педала на газта няма това го направих за да вдигна оборотите инъче не се траеше.Филтър нямам,газ анализатор минах преди 3000 км с нов филтър.Варианта с мембраните не го изключвам защото винаги паля на газ дори и зимата.

Май ще трябва да освободя педала в нормално положение и да отида така да мина газ анализатор докато са ниски оборотите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...