Jump to content
iZr0d4e

Покупка на хонда сивик 8ма ген.

Recommended Posts

Здравейте и предварително "прощавайте" ако дублирам някоя тема/пост...опитах да изчета възможно най-много неща, но накрая очите ми станаха на Х.

 

Имам сериозното намерение да сменя колата и да закупя една Honda Civic...дотук всичко прекрасно, колата ми е мечта (много кифленско...знам), само че торбата с парите е ограничена и се разширява до около 12-13 хил. Та на въпроса - гледам си аз из mobile и cars bg и, освен че са малко Civic продажбите от частни лица из София, не съм много сигурна към какво да се ориентирам - дизел или бензин?

Изчетох много негативи за дизела и затова как изведнъж може да стане много наложителнен и скъп за ремонт в зависимост от това как е поддържан от предишния собственик (за жалост кола на старо си е 50 на 50)...

Колата, която ще "превзема" ще мине сервиз преди да се стигне до каквато и да е сделка, за да могат хоратя психически да ме подготвят за това какво ме чака откъм ремонти в близкото бъдеще.

Но да се завърна към съвета, който ми трябва (поклон пред разбирачите, които от известно време имате такива коли) - дизел или бензин (пак казвам - обявите от частни лица в тезидва сайта не са много...дори не знам дали си заслужават изобщо), да очаквам ли грандиозни ремонти за по 1000-1500лв през 4-5 месеца (разбирам, че това е до състояние на автомобила и начин на каране, но...ориентировачно - чупят ли се много?), четох нещо за съединителите...толкова ли е зле проблема или е малко преувеличено?...

Малко ми е рахвърляна мисълта - ще ме прощавате :unsure:

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

Преди два месеца и аз бях пред същата дилема, но в крайна сметка се сдобих с дизеловият вариант и не съжалявам. Като цяло трябва да си направиш сметката колко време смяташ да я караш самата кола, тъй като един ремонт за смяна на съединител при дизеловият вариант е около 1500лв. но след това едва ли би имала някакви други разходи освен да сменяш масла, филтри и разбира се да сипваяш гориво.

 

Това което аз съм сменил за тези два месеца са предните амортисьори, но имах късмета да попадна на модел, който беше обслужен. :)

 

Успех и късмет с покупката :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не познавам модела и вгражданите в него двигатели, затова няма да те убеждавам, колко е добър (или лош).

Като монтьор, искам да отговоря на притеснението ти относно ремонтите за по 1500 лв през 4-5 месеца, и проблемът със съединителя на дизела.

С две думи - нямаш грижи.

Хонда, по принцип са здрави автомобили, и едва ли ще ти се налагат скъпи ремонти през няколко месеца.

Проблемът със съединителя - ми проблем НЯМА, защото съединителя е консуматив, рано  или късно, все някога ще трябва да се смени. Въпросът тук е в цената му, а не в това, че е проблемна част от колата.

 

Успех.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този клас Сивика е най-доброто, което може да купиш.Няма какво да се чудиш.Просто избирай внимателно и вземи със себе си човек, който разбира за да не ти набутат някоя кола карана от мърляч.Ако направиш добър избор ще се радваш на много безавариини километри защото Хондата е много ама много надежден автомобил

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

От около седмица съм горд собственик на Honda Civic 1.8 i-vtec, 2008г. Взех си я за 11 500лв., като преди това направих пълна диагностика на колата в Юби Ко и всичко уж и е наред (времето ще покаже дали е така). Като цяло първите ми впечатления се препокриват с всичко което прочетох из форума. Вози твърдичко (но то по нашите пътища...), гори ми около 7.5л по магистралата с 130км/ч, а градско около 9. Като цяло колата е доста безшумна, а всичко което може би си чел за усещането когато седнеш зад волана е вярно. Просто слагаш колана и излиташ със совалката :) . Аз лично избрах бензина заради всеизвестните ремонти на дизела. В сервиза питах какви са им впечатленията за модела и те ми отговориха, че рядко се срещали проблеми с дизеловата версия а с бензина били още по редки. Аре успех, и ако имам някво ново инфо от опита си с тази кола ще пиша :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...