Jump to content
NezBoy

Проблем с двигателя на Акорд 98-02

Recommended Posts

Здравейте колеги от скоро имам сериозен проблем с двигателя на Акорда - 1.8 -136кс. F18B2 1999г.

Проблема е много странен, паля колата напълно нормално, тръгвам всичко е вред !!!

Проблема се проявява като мина 500-600 метра и по загрее малко.

Колата не може да се форсира, ако спра и не мога да тръгна докато не обърне на газ.

Най интересното е, че като обърне на газ (на 30 градуса) и веднага след това да обърна на бензин нямам ядове, върви и си държи оборотите...  

Вчера тръгвам от работа, запали много лесно минах 100 метра спрях на кръстовище и няма тръгване, като подам газ оборотомера мръдва на горе с милиметър и веднага се сриват оборотите почти до 0 !!!  Ако задържа педала натиснат сигурно ще угасне и гърми в ауспуха, явно тъпче яко с бензин и не може да го запали.

А пък на газ върви добре, но не ми държи оборотите, като натисна съединител угасва, като загрее повечко ги държи, но са ниски падат под 800. На бензин също ми се струва, че са малко ниски но като е топла е стабилна.

Смених свещи и има леко подобрение, но пак не е добре.

Аз така като гледам явно от 10-15 градуса до 30 колата е зле и като загрее повечко се оправя.

Та това гърмене в ауспуха като натисна газта ме навежда на мисълта, че сместа е богата и няма правилно запалване, за това и рекох да пробвам с нови свещи. 

Колеги дайте съвети и идеи от какво може да е проблема, не ми се ходи в сервиз защото нищо не правят и взимат луди пари !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а кабелите как са , бие ли ток

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не нито искрят, нито бият ток !

И все пак ще ги сменя тия дни да ги елиминирам на 100% от списъка...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ламбда сонда ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еееее вярно бе бях я забравил, трябва да я проверя дали бачка. Направо бях изключил, че причината може да я от нея и се вързва с температурните промени и работата на мотора. Благодаря ви колеги, тия дни ще сменя кабелите и ще проверя сондата, евентуално и ще я сменя ! :) Ще пиша да кажа какви са резултатите ! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега има ли вече решение на проблема ти. При мен са същите симптоми както си ги описал(f18b2)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали колегата ще ти отговори, но преди всичко си прегледай клапаните и ги регулирай, ако скоро не си. Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...