carisma 1 #1 Публикувано 23 Юни, 2014 Здравейте колеги проблемът ми е следния:При по - продължително каране в градски условия , водата в разширителния съд започва да ври. Колата не пуши, не прегрява и не губи каквито и да било "чорби" . Казаха ми, че проблема може да е капачката на радиатора и направих тест да я запаля без капачка при "балбукащо" казанче.След около 30 сек работа без капачка на радиатора при загрял двигател започна да ми изхвърля водата. Обърнах внимание че покапва под разширителното казанче като я държа на паркинга. Искам да отбележа че проблема не се появява всеки път. Възможно ли е температурния датчик да на работи както трябва и температурата на уреда да не се покачва и перката да се включва при по висока от нормалната температура и затова да ври.Ако някой е имал подобен проблем да споделя, че не ми се смъква главаП.С. Искам да отбележа, че не надува маркучите и от "Х" 000 км е така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #2 Отговорено 23 Юни, 2014 То ще е така докато не ти направи някога по-сериозен воден удар и да хвърляш карантии.Вземи отвори двигателя и се моли да минеш само със шлайф и гарнитура. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Зион 35 #3 Отговорено 27 Юни, 2014 Да,прав е колегата май ти е заминала гарнитурата на главата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #4 Отговорено 27 Юни, 2014 (Редактирано) Сутрин палиш ли като трактор ?Направи си газов тест !Обезвъздуши системата и смени капачката-системата работи под налягане и така се вдига точката на кипене на водата в антифриза -без капачка ще го прегрееш!Те датчиците са отделни така че ако някой не работи ще разбереш!Не вярвам да си духнал гарнитура-ама направи и изследвания!Форда ми след последния основен ремонт точно така правеше и не разбрахме защо но майстора гарантираше че не е от гарнитурата!Обаче после се отървах от него по най -бързия начин Редактирано 27 Юни, 2014 от borko 30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Зион 35 #5 Отговорено 28 Юни, 2014 Има още един тест-пускаш парното на топло и отваряш капачката от разширителния съддаваш на газта и гледаш вътре-ако прави мехурчета то е ясно че е гарнитурата на главата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
carisma 1 #6 Отговорено 28 Юни, 2014 Смених капачката и спря, благодаря на включилите се 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
николаи 3 #7 Отговорено 4 Юли, 2014 правилно започва се от наи лекото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове