Jump to content
Кирето

Лампа SRS

Recommended Posts

Здравейте мушмороци ;)

Отдавна не съм писал по форума, но дойде моето време и аз да я позакъсам с Хонделата. Та имам едно две питания.

Наскоро ми падна акомулатора и двама дедовци ме бутнаха да запаля.... е и аз бутах с тях и мятайки се зад волана ударих силно с лакът волана. От този момент на сетне ми свети SRS лампата. Всеки път се питам дали в някой неподходящ момент докато си карам старата кошница няма да се активира и някъде да си разбия главата.

Е коментирайте ....как да я загася таз лампа и има ли опасност да се отвори непридвидимо тоз SRS.

Благодаря предварително 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кире,срс системата както и абс-а постоянно следят всеки чарк по оборудването им и ако нещо не е добре се деактивират и светва съответната лампа,тоест няма страшно -няма да се отворят когато не трябва!За SRS има отделна тема в която е описано как се изчистват грешките-ако няма физически проблем след чистенето им ще изгасне лампата и системата ще е активна.Има жълта двупинова свободна букса под волана ,с нея се действа обаче намери и прочети темата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

1.Сваляте Кората под волана
2.На Кутията на бушоните има един дву пинов конектор (ЖЪЛТ).Откачате го
3.Взимате една къса и по здраве жичка...оголвате я в края.... и я мушкате в конектора така че да се получи мост му пиновете
4.Палите Колата и след 6 секунди гасне SRS-a
6.В рамките на 4 секунди след като е изгаснала вадите жичката...лампата светка пак...
5.В рамките на 4 секунди след като е светнала пак мушите жичката ...пак трябва да изгасне....
6.В рамките на 4 секунди след като е изгаснала махате жичката......
7.SRS индикатора мигва 2 пъти...грешките са изтрити
8.Гасите колата ...връщате на мястото буксата
9.Палите и слагате 20 лева в джеба...

п.п. получава се същия резултат без да палите колата, а само давате контакт (положението при което светват всички лампи) при точка 4 и при точка 8 съответно махате контакта.

Редактирано от Jorko.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да попитам за приятел,ако свети чека така ли се чисти ? или да се ходи на  елком

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чека се чисти с откачане на акумолатора за 10 минути!Ако има наистина проблем след запалването на двигателя пак ще светне!Може случайно да е набил грешка но при хонда е малко вероятно-отивай на елкон ако светне отново!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...