Кирето 15 #1 Публикувано 24 Май, 2014 Здравейте мушмороци Отдавна не съм писал по форума, но дойде моето време и аз да я позакъсам с Хонделата. Та имам едно две питания. Наскоро ми падна акомулатора и двама дедовци ме бутнаха да запаля.... е и аз бутах с тях и мятайки се зад волана ударих силно с лакът волана. От този момент на сетне ми свети SRS лампата. Всеки път се питам дали в някой неподходящ момент докато си карам старата кошница няма да се активира и някъде да си разбия главата. Е коментирайте ....как да я загася таз лампа и има ли опасност да се отвори непридвидимо тоз SRS. Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #2 Отговорено 24 Май, 2014 Кире,срс системата както и абс-а постоянно следят всеки чарк по оборудването им и ако нещо не е добре се деактивират и светва съответната лампа,тоест няма страшно -няма да се отворят когато не трябва!За SRS има отделна тема в която е описано как се изчистват грешките-ако няма физически проблем след чистенето им ще изгасне лампата и системата ще е активна.Има жълта двупинова свободна букса под волана ,с нея се действа обаче намери и прочети темата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jorko. 74 #3 Отговорено 25 Май, 2014 (Редактирано) 1.Сваляте Кората под волана2.На Кутията на бушоните има един дву пинов конектор (ЖЪЛТ).Откачате го3.Взимате една къса и по здраве жичка...оголвате я в края.... и я мушкате в конектора така че да се получи мост му пиновете4.Палите Колата и след 6 секунди гасне SRS-a6.В рамките на 4 секунди след като е изгаснала вадите жичката...лампата светка пак...5.В рамките на 4 секунди след като е светнала пак мушите жичката ...пак трябва да изгасне....6.В рамките на 4 секунди след като е изгаснала махате жичката......7.SRS индикатора мигва 2 пъти...грешките са изтрити8.Гасите колата ...връщате на мястото буксата9.Палите и слагате 20 лева в джеба... п.п. получава се същия резултат без да палите колата, а само давате контакт (положението при което светват всички лампи) при точка 4 и при точка 8 съответно махате контакта. Редактирано 25 Май, 2014 от Jorko. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
maglata75 3 #4 Отговорено 28 Май, 2014 да попитам за приятел,ако свети чека така ли се чисти ? или да се ходи на елком Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #5 Отговорено 29 Май, 2014 Чека се чисти с откачане на акумолатора за 10 минути!Ако има наистина проблем след запалването на двигателя пак ще светне!Може случайно да е набил грешка но при хонда е малко вероятно-отивай на елкон ако светне отново! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове