Jump to content
chipin

Гумички на клапани

Recommended Posts

Здравейте,карам хонда хетчбек 95та 1.6/114к.с и при наливане до горе след около 1000км щеката само върхът и е в масло.Мен лично мен съмнява да са гумички,но пък колата си върви доста,нямам висок разход и дали ще са сегменти?Тъй като четох 1-2 теми относно смяната им разбирам,че има доста боклуци на пазара,но ще рискувам с една смяна и ще съм благодарен ако ми препоръчате на каква марка да купя пък дано стане от 1вия път и не е проба-грешка :yes:

Имам и 1-2 странични въпроса:

1.По какво се разбира дали е японска или английска сглобка?

2.На таблото свети в жълто checka на двигателя и тука прочетох някъде,че можело без софтуер да се диагностицира с премигвания,но не знам дали е възможно на този модел?

Ако има някакво значение точния модел на двигателя казвайте,нямам документите при мен,но трябва да е D16Y3 ?

Благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.Гумички най-добре си намери оригинални Хонда, дошли от щатите. За едновалови Д-серия двигатели са съвместими. Търси из форума - има колеги, които могат да ти продадът. Цената е по-висока, но ако искаш да избегнеш модела проба-грешка - това ти е решението
2. Каква сглобка е се разбира по първите букви на VIN номера - ако колата е сивик 5 генерация - няма да е Английска сглобка, но може да е някой отвъд океански :) 

3. Диагностика се прави - където е компютъра /отстрани под мокета на пасажерското място/ някъде там отгоре под жабката ще откриеш една буксичка с 2 пина, която е ето такава: Публикувано изображение
Въпросната букса се дава на късо като ползваш един кламер например... след което като дадеш на контакт чек лампата ще започне да мига в определена последотелност... http://www.team-integra.net/forum/blogs/drumsy/12-list-ecu-warning-codes-check-engine-light-cel.html

Има много теми по този въпрос и ако потърсиш малко ще намериш информация.
Успех! 

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По електронен път точна диагноза за механичен проблем няма как да получиш. Ако няма на кой да разчиташ по Бургаско обади се.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес направих номера с кламера и след 5 бързи премигвания се оказа,че е map sensor.Поразрових се тук-там,но не намерих точна диагноза?Само ми е интересно буксата ТАКА ли трябва да виси?Не се ли бъка някъде?Относно гумичките,ще сменя маслото тези дни и май ще се окаже,че това вътре е било старо от към км и години,защото сега се запази нивото откакто налях 2пъти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...