Jump to content
Daniel™

civici или roveri s 2.0 td

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здавейте колеги, имам хонда англичанка 1.4 75 коня, и нещо мощтта и ми малее на извънградско, започнах да се замислям за някое турбодизелче, но понеже съм сектант вече с хонда, ми се искаше пак да е същото купе.... Е те имат само 2.0 ТД. Проблема е че не намерих достатъчно инфо, например, поне някоко човека да си споделят разхода, откъм потдръжка, някои изявени болести имат ли, пъргавина... такива неща... не на последно място слабия дизел 90 коня с турбо ли е някъде го пише само Д без Т :) Не бих отказал и ровърче, но айде нека по-добре да е Хонде. :)

Редактирано от Daniel™

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и да си сектант, единствената разлика между "англичанка" и ровър 400 D са фарове, брони, преден капак , стопове  и емблемите .. ;)

Харесваш си това което е в по добър вид от двете коли и доволен ще останеш ..

"Слабия" мотор е 86 к.с. и е турбодизел с механична помпа, без кулер и нямам представа за разход и вървеж, силния мотор е ТДИ 105 к.с. (електронно управление, интеркулер) и  си навървява  доста доволно ..

Поддръжка- нулева за 3 години, :)  среден разход 5.4 л. 50/50% градско/извънградско  лятото, + 1 л. зимно време ..

Абе с 2 думи- скучна кола .. :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз сякаш имам интерес към по слабия, разликата във вървежа голяма ли е спрямо силния? Притеснява ме че не съм имал дизел досега, не знам като гледам някоя кола какво да гледам, как да диагностицирам. Как да позная има ли добра компресия дизелчето и т.н ... Чувал съм че дизел с хубава компресия трябвало да запали без подгревни свещи... има ли нещо вярно? А потдръжка не си имал 3 години ама примерно филтри ремъци как вървят цените там? А и 3 години в километри колко ти е ако не е тайна :) Разхода е впечатляващ според мен. Това значи ли че извън ти е падало под 4.5? в града около 6.5?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...