vazmuten 7 #1 Публикувано 22 Май, 2014 (Редактирано) Здравейте, Може ли някой да каже каква е аларма, с която продават новите CR-V та и има ли нужда от монтаж да допълнителна аларма, било то поради по-висока сигурност или така го искат застрахователите. Ако да - от какъв тип ? Редактирано 22 Май, 2014 от vazmuten Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #2 Отговорено 22 Май, 2014 Фабрична аларма имат всички версии на ЦРВ с изключение на най-евтината Фристайл. Абсолютно всички имат имобилайзер. Алармата няма обемни датчици, сработва при отваряне на вратите като задейства клаксона. Нямах никакъв проблем със застрахователите, така съм правил и застраховките на Акордите ми, и те бяха с такива аларми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vazmuten 7 #3 Отговорено 22 Май, 2014 (Редактирано) Фабрична аларма имат всички версии на ЦРВ с изключение на най-евтината Фристайл. Абсолютно всички имат имобилайзер. Алармата няма обемни датчици, сработва при отваряне на вратите като задейства клаксона. Нямах никакъв проблем със застрахователите, така съм правил и застраховките на Акордите ми, и те бяха с такива аларми. А при отваряне на предния капак и багажника ? Имам предвид не само формално да се мине пред застраховател, а реално да пази нещо - или трябва да се добави CANBUS аларма с повече датчици ? Имам и допълнително питане, дали при CR-Vто има някой от описаните проблеми: Някои автомобили са оборудвани фабрично с алармена система, но почти винаги тя се изключва при отключване на шофьорската врата с ключа и не се признава от застрахователните компании. За да установите дали автомобилът Ви има алармена система, можете да проверите следното: (1) заключете автомобила с фабричното дистанционно управление, като предварително оставите отворен прозореца на шофьорската врата и изчакайте 1 минута; (2) ако е възможно, отворете предния капак или вратата (през отворения прозорец) - ако се задейства звукова сигнализация, това означава че автомобилът има алармена система, но трябва да проверите дали не се изключва при механично отключване на шофьорската врата с ключ (тази проверка се прави и от застрахователните компании): (2.1) заключете отново автомобила с фабричното дистанционно управление и изчакайте 1 мин.; (2.2) отключете шофьорската врата с ключа и я отворете - ако се задейства звуков сигнал, това означава че автомобилът ви има алармена система и не е необходимо поставяне на допълнителна. В противен случай ще трябва да се инсталира допълнителна алармена система. (3) Ако няма звукова сигнализация при отваряне на предния капак или врата на автомобила, това означава че автомобилът има само дистанционно управление на централното заключване, но не и алармена система - необходима е инсталация на алармена система. Редактирано 22 Май, 2014 от vazmuten Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #4 Отговорено 23 Май, 2014 (Редактирано) Алармата се включва и от дистанционното, и при заключване с ключа! Изключването и става само от дистанционното! Ако вратата се отключи с ключа, клаксона се задейства още преди отварянето и /при Акорд 6 и 7 генерация при отключване с ключ се изключва и алармата/. Предния капак няма датчик и при отварянето му няма реакция на алармата. Вратата на багажника естествено е с датчик, може да се отвори и самостоятелно с бутона на дистанционното. С дистанционното може да се отварят и затварят прозорците и да се прибират огледалата. Редактирано 23 Май, 2014 от ivan_m Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vazmuten 7 #5 Отговорено 23 Май, 2014 (Редактирано) ... Предния капак няма датчик и при отварянето му няма реакция на алармата. ... Е браво! Предполагам 90% от новите CR-V това им го приемат за аларма и за автоджамбазите е рай - дигат предния капак по най-лесния начин, вързват се към ОДБ буксата, деактивират алармата, отварят централното, и после може и вътре да си седнати да правят каквото си поискат Не случайно в описанието се питаше първо имено за предния капак и то си е ясно, че в случая на CR-V това не е смислена алармена система, а проформа. Явно за без пари, толкоз. Редактирано 23 Май, 2014 от vazmuten Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове