J's Racing BB8 49 #1 Публикувано 16 Май, 2014 Здравейте! Мисля вече да сменя сивика с друга и съм се насочил към прелюд 4-та ген.Трябва ми информация относно колата или по точно какво трябва да гледам при огледа. Като цяло какво мога да очаквам от прелюда.Как е возията спрямо сивик 5 ген.обезшумена ли е по добре,и най-вече ме интересува как е вървежа на 2.0 и 2.3.Тук някъде бях,чел че 2.0 до 100 върви на равно с Д15.По баирите среща ли трудности?С изпреварването как е?Карам сивик 5 ген Д13б2-стабилна е,друса,не е обезшумена,и като трябва да изпреваря някои не е много приятно, Че е двуместна и че няма място отзад знам.За разхода също знам,че не е от икономичните но ме интересува каква е разликата в разхода на 2.0 и 2.3 двигателите,ако е минимална да търся по големия двигател.Това е за сега ако има друго ще питам пак Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIVALDOO 68 #2 Отговорено 16 Май, 2014 карам 4 ген h22 70% градско и 30% извънградско от 10,1 на 100 до 10,4 на 100 ми е стигало това е за Германия карам с 18 джанти не бих избрал 2.0 прелюда тежи 1300 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
murdera 384 #3 Отговорено 17 Май, 2014 (Редактирано) Гледай за ръжда на задните калници към бронята и купето,също по праговете(сигурно има пластмасови кори отгоре) и по ъглите на шибедаха. Също леко потегляш и спираш да чуеш дали няма чукания от рейката. На х23 редовно 3та предавка хърка и влиза трудно при превключване на по високи обороти. Също ако е х23 (особено нов внос)- често главата е крива и е за смяна на гарнитура.... 2.0 мотора - сигурно ще е доста по-читав от х23, вярно по бавничък е..... ps. разликата във харченето м/у 2.0 и 2.3 е минимална... Редактирано 17 Май, 2014 от murdera Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #4 Отговорено 18 Май, 2014 И в други теми четох,че х23 е малко по проблемен от другите.Като цяло май ще трябва да търся най-запазения независимо с кой двигател е. По добре ли е да търся от Германия или да е от тук? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #5 Отговорено 19 Май, 2014 Търси кола от тук,защото ще можеш да я видиш и пробваш.Най-добрият вариант е Н22,но и Н23 да вземеш ще останеш очарован.Търси версия с 4ws.Едно време аз се спрях на Н23-ка.Купих я от Швейцария с 4WS,климатик,автопилот и там други шукарийки.Абе като се замисля това си остава любимата ми кола.Успех с търсенето! 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #6 Отговорено 19 Май, 2014 Как е от към возия спрямо сивик 5 ген хеч?И още един страничен въпрос.Как върви цената на данъка за трите двигателя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eduarrd 17 #7 Отговорено 19 Май, 2014 Смених Сивик D15B2 с Прелюд F20A4 преди три години. Считай, че ще те радва и най-малкия двигател. Прелюда вози доста по мазно в сравнение със сивика. На баирите също не умира. Изпреварването стана удоволствие, преди това и аз се мъчех при изпреварванията. Проблеми с двигателя до момента не съм имал абсолютно никакви. Единственото което създаваше проблеми от самото начало беше главното реле(всичко се оправи с едно пълно презапояване), дори си мисля, че предния собственик нямаше представа, че оттам колата имаше проблем с паленето. Ръжда имам само на задните вежди и една язвичка на шибидаха. Разхода е голям сравнен със сивика, извън града не пада по-малко от 8-9л, в града е 12-13л бензин. Данъка варира между 105-115лв в зависимост дали ще го платиш с отстъпката. За мен 4 ген прелюд си остава колата с уникално приятна форма за възрастта си. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude_2.3 21 #8 Отговорено 20 Май, 2014 Винаги може да се разходиш до Варна да погледнеш един H22. Само звънкай или пиши преди това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #9 Отговорено 24 Май, 2014 А някой може ли да ми разясни фейслифта на прелюд.Или по точно гледам,че някой са с цял фар и лупи други с отделен мигач,кои имат плазмения километраж и подлакътника с ръчната до скоростния лост? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lordini 1 #10 Отговорено 26 Май, 2014 Привет колега, заповядай : http://bit.ly/1hrlOLx Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
p3ti0 0 #11 Отговорено 19 Януари, 2015 Здравей,колега! Аз карам прелюд 2.0i 133hp F20A4 и за конете си колата е доста пъргава, а с баирите и изпреварването няма да имаш никакви проблеми.Моя прелюд в града ми гори 12/100, а извън града 7/100 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове