so19 0 #1 Публикувано 3 Април, 2014 Първо здравейте на всички. решил съм да си взема кола за 90%градско/става дума за софия,ако има значение/ и 10%извънградско. искам колата да е ръчка над 100к.с бензин със здрава ходова част и окачване и сравнително евтина потдръжка. разполагам с бюджет до макс 3000лв/това само за колата/ та в този ред на мисли съм се ориентирал към сивик 5-6ген, 1.6мотор. дотук всичко добре, лошото е че нищо неразбирам.....но да ви питам какво мислите за тази кола: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11341314475519307&f1=details&slink=646f7x също така приемам всякакви съвети и препоръки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1557 #2 Отговорено 3 Април, 2014 Първо, не знам цената, доколко е адекватна с километрите и годините. Това е т.нар. 6-та генерация англичанка, т.е. сглобявана е в Англия. Имах същата, само че автоматик, и емблема Ровър. Всъщност имах 3 такива Ровъра, между 8 и 15 годишни, между 100000 и 400000 километра. Откъм двигател, ходова част и ръжда (почти никаква) бяха "бетон", т.е. никакви проблеми. Значи, тази, с този двигател, на това купе, едва ли ще ти хареса разхода на гориво. Не знам, колко е разхода с ръчни скорости, но моя автоматик гореше 10л/100км бензин, комбинирано. Точно толкова гори и 2-литровото ми CR-V, 126 коня автоматик. В заключение, като цяло изборът ти на модел е добър. Един хубав оглед на техническото състояние, и за ръжда, и няма да имаш проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
so19 0 #3 Отговорено 3 Април, 2014 мерси за бързия отговор. каква според вас е реалната цена на този сивик/и като цяло за 5-6ген каква е реалната цена на колите,приблизително от???-до???лв/? щом този двигател не е удачен кой бихте ми препоръчали? гледах в Пловдив има няколко обяви за 1.6 в-теци,те по-удачен избор ли са като мотори? пример:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11394210188633062&f1=details&slink=64izdr и http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11395695803785137&f1=details&slink=64fqgs пс.знам че на тези въпроси има готови отговори във форомът просто истината е че съм притиснат малко от времето и в момента нямам възможност да прегледам цялата информация тук......затова предварително благодаря за разбирането. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
so19 0 #4 Отговорено 4 Април, 2014 след доста четене се ориентирах към мотор d15z6 или d15z8,доколкото разбрах откъм вървеж нямат разлика с D16Y3,но са по-икономични и надеждни....интересува ме това вярно ли е? отделно ако може да ми кажете между двата д15з6 и д15з8 кой е по-здрав и непретенциозен? на едни места чета че д15з6 е по-добрия,надруги места казват обратното,а на трети твърдят че реално няма абсолютно никаква разлика........та моляви кажете кой от двата двигателя е за предпочитане. и сега знам че ще ме усмеете,че питам за коренно различни неща но понеже получих хубава оферта за сивик с мотор б18с4,ако може с няколко изречения да кажете този мотор надежден и здрав ли е сравнение с горните два и заслужавали си леко по-високата цена + дали потдръжката на кола с подобен двигател е много по-скъпа?........пак от четене и разпитване тук-там разбирам че ако се кара в по-ниски обороти преди да се включи в-текът разхода му градско в софия би бил около 12л газ-вярно или грешно е това? предварително благодаря на всички отзовали се. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
626 410 #5 Отговорено 4 Април, 2014 Приятел, несе притеснявай толкова колата с какъв двигател ще е ( разбира се ако не е използваш за състезания ), дали ще е d14,d15,d16 всички двигатели на Хонда са много добри и ще ти давам достатъчно мощност и в същото време много малък разход. Ако си харесал кола с "D" серия мотор с "V-tec", ще получиш по малък разход и повече мощност в високите убороите, но като цяло всички мотори са добри. Гледай колата да е добра, стегната, без ръжда, двигателя да не гори масло и това е. Няма да останеш разочарован, просто си харесай някоя и покарай, ще се убедиш сам. А що се отнася до "B" серия моторите, те са завършени бегачки, получаваш много повече мощност в заводски вид, затова са и по скъпи. Късмет Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
so19 0 #6 Отговорено 4 Април, 2014 много благодаря за бързия отговор 626. само ако може някой да се включи и относно въпроса по поддръжката на Б18Ц4 спрямо другите мотори,ясно ми е че ще харчи повечко но има ли голяма разлика в цените на частите и консумативите,смисъл ангренажен ремък,ролки,части по окачването и ходовата част и т.н. пс живот и здраве от вторник-сряда се надявам официално да сме "колеги" . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове