Jump to content
so19

помощ при покупка на civic 5-6ген

Recommended Posts

Първо здравейте на всички.

решил съм да си взема кола за 90%градско/става дума за софия,ако има значение/ и 10%извънградско.

искам колата да е ръчка над 100к.с бензин със здрава ходова част и окачване и сравнително евтина потдръжка.

разполагам с бюджет до макс 3000лв/това само за колата/

та в този ред на мисли съм се ориентирал към сивик 5-6ген, 1.6мотор.

дотук всичко добре, лошото е че нищо неразбирам.....но да ви питам какво мислите за тази кола:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11341314475519307&f1=details&slink=646f7x

също така приемам всякакви съвети и препоръки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо, не знам цената, доколко е адекватна с километрите и годините.

Това е т.нар. 6-та генерация англичанка, т.е. сглобявана е в Англия.

Имах същата, само че автоматик, и емблема Ровър. Всъщност имах 3 такива Ровъра, между 8 и 15 годишни, между 100000 и 400000 километра. Откъм двигател, ходова част и ръжда (почти никаква) бяха "бетон", т.е. никакви проблеми.

Значи, тази, с този двигател, на това купе, едва ли ще ти хареса разхода на гориво. Не знам, колко е разхода с ръчни скорости, но моя автоматик гореше 10л/100км бензин, комбинирано. Точно толкова гори и 2-литровото ми CR-V, 126 коня автоматик.

В заключение, като цяло изборът ти на модел е добър. Един хубав оглед на техническото състояние, и за ръжда, и няма да имаш проблеми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси за бързия отговор.

каква според вас е реалната цена на този сивик/и като цяло за 5-6ген каква е реалната цена на колите,приблизително от???-до???лв/?

щом този двигател  не е удачен кой бихте ми препоръчали?

гледах в Пловдив има няколко обяви за 1.6 в-теци,те по-удачен избор ли са като мотори?

пример:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11394210188633062&f1=details&slink=64izdr и

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11395695803785137&f1=details&slink=64fqgs

пс.знам че на тези въпроси има готови отговори във форомът просто истината е че съм притиснат малко от времето и в момента нямам възможност да прегледам цялата информация тук......затова предварително благодаря за разбирането.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

след доста четене  се ориентирах към мотор d15z6 или d15z8,доколкото разбрах откъм вървеж нямат разлика с D16Y3,но са по-икономични и надеждни....интересува ме това вярно ли е?

отделно ако може да ми кажете между двата д15з6 и д15з8 кой е по-здрав и непретенциозен?

на едни места чета че д15з6 е по-добрия,надруги места казват обратното,а на трети твърдят че реално няма абсолютно никаква разлика........та моляви кажете кой от двата двигателя е за предпочитане.

и сега знам че ще ме усмеете,че питам за коренно различни неща но понеже получих хубава оферта за сивик с мотор б18с4,ако може с няколко изречения да кажете този мотор надежден и здрав ли е сравнение с горните два и заслужавали си леко по-високата цена + дали потдръжката на кола с подобен двигател е много по-скъпа?........пак от четене и разпитване тук-там разбирам че ако се кара в по-ниски обороти преди да се включи в-текът разхода му градско в софия би бил около 12л газ-вярно или грешно е това?

предварително благодаря на всички отзовали се. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятел, несе притеснявай толкова колата с какъв двигател ще е ( разбира се ако не е използваш за състезания ), дали ще е d14,d15,d16 всички двигатели на Хонда са много добри и ще ти давам достатъчно мощност и в същото време много малък разход. Ако си харесал кола с "D" серия мотор с "V-tec", ще получиш по малък разход и повече мощност в високите убороите, но като цяло всички мотори са добри. Гледай колата да е добра, стегната, без ръжда, двигателя да не гори масло и това е. Няма да останеш разочарован, просто си харесай някоя и покарай, ще се убедиш сам. А що се отнася до "B" серия моторите, те са завършени бегачки, получаваш много повече мощност в заводски вид, затова са и по скъпи. Късмет :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много благодаря за бързия отговор 626.

само ако може някой да се включи и относно въпроса по поддръжката на Б18Ц4 спрямо другите мотори,ясно ми е че ще харчи повечко но има ли голяма разлика в цените на частите и консумативите,смисъл ангренажен ремък,ролки,части по окачването и ходовата част и т.н. 

пс живот и здраве от вторник-сряда се надявам официално да сме "колеги" :yes: .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...