AeronTM 308 #1 Публикувано 22 Март, 2014 (Редактирано) Здравейте. Днес при опит да си сложа спортните пружини, който купих се случи следният гаф. Почнах да развивам болта, който държи заден ляв амортисьор към носача, ама уви няма развиване....напръсках го какво ли не....Та напъвах, напъвах и взе че се скъса самата глава на болта.... Та сега имам малък въпрос как да извадя остатъка от болта?? Знам, че с разпробиване ще стане, но се питах дали няма някакъв по-лесен вариант (ако има де ). Ако някой има някакви идеи може да ги сподели. Ще съм му много благодарен.! Ето примерна снимка от интернет, за кой болт става на въпрос. Ограденото с червено: Редактирано 22 Март, 2014 от βείεβ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TCC1 5 #2 Отговорено 22 Март, 2014 (Редактирано) Колега според мен освен с разпробиване няма друг начин.Разпрабиваш дупка в болта и го изваждаш с шпилковадеца.Късмет Редактирано 22 Март, 2014 от TCC1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1843 #3 Отговорено 23 Март, 2014 Точно пък с "шпилковадеца" няма да стане, защото предназначението на обратния метчик е друго - а именно да развиваш скъсани шпилки. В случая, колегата няма шпилка с резба, а обикновен гладък но запекъл болт.. Или разпробиваш максимално на диаметъра на болта и внимателно изчукваш остатъците от болта, или нагряваш и бой с чука . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AeronTM 308 #4 Отговорено 23 Март, 2014 Справих се с проблема с малко рязане, разпробиване и с чука. Благодаря на отзовалите се .Ключ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Драгойчо 439 #5 Отговорено 23 Март, 2014 Радвам се за добрия изход от ситуацията, но все пак, ще предложа още един вариант, за следващите които ще попаднат на темата. Ако скъсването не е под нивото на отвора, налагаме гайка на мястото на главата, една хубава заварка в отвора на гайката към болта с телоподаващото и наново със съответния ключ. Изпитано! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AeronTM 308 #6 Отговорено 23 Март, 2014 Да това е най-добрият вариант, но при мен не можа да стане. Скъса се под отвора. Аз срязах с флекса гайката, която е заварена от едната страна на амортисьора за да мога да избия по-лесно остатъка от болта . Падна яко разпробиване, защото този болт май е закален. И после як бой с чука докато не изскочи. Оказа се, че самият болт има нарези по него и явно затова беше доста зор избиването. После сложих нов болт, заварих пак една гайка на амортисьора и тръгнах на тест драйв. За мой късмет засега успешен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове