JunkieXL 25 #1 Публикувано 11 Март, 2014 Някой знае ли от къде мога да си закупя пера за чистачките. Не ми се сменят целите чистачки, защото цената им е доста Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VTEC 18 #2 Отговорено 14 Март, 2014 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=89428&hl= Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #3 Отговорено 14 Март, 2014 Мисля че са различни, някои купувал ли е са 8 ген хетч?Sent from my iPhone using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VTEC 18 #4 Отговорено 25 Март, 2014 Здравей колега, Мисля че не. Купували са за Акорд при положение,че те са ми казвали че стават.Аз лично не знам и не искам да те заблудя. За да няма грешки и недоразумения, свали си едното перо от твоята Хонда, разгледай го и просто сравни с тези пера от снимките които съм качил. Ако са различни отивав към Бултрако където ще дерат с цена. Поздрави и лек ден! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #5 Отговорено 25 Март, 2014 Благодаря за съвета. Ако си от Пловдив и е удобно, може да се видим някаде и да пробвам дали ще станат до колкото знам едната е 575, а другата 675 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #6 Отговорено 27 Март, 2014 Пера само съм взимал веднъж за проба и не съм доволен -нищо не чистят!После съм пробвал и с най евтините чистачки комплект ново всичко си е друга работа.Колега,с 8 генерация сивик да пускаш такъв въпрос-бягай взимай едни нови и ще им се кефиш с години-мани ги тия пера дето ги продават! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #7 Отговорено 28 Март, 2014 Съгласен съм с теб колега, но са 70 лв с поръчка, а в Бултрако само перата са 60 лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VTEC 18 #8 Отговорено 22 Април, 2014 (Редактирано) Здравейте колеги, Към днешна дата всички пера са продадени и темата може да бъде изтрита! За да не изглежда че пиша с цел продажба на перата, които ми бяха останали чисто нови от старата кола, сега бих искал да спомена информативно малко полезна информация на колегите и да попитам колегата Borko 30: От кой тип пера си сменял и от къде си ги купувал? ......Моите примерно бяха за Civic Coupe 2006-2011 и ми бяха донесени от Америка.След смяна перата чистеха перфектно! Неангажиращо и чисто информативно: Закупуването на нови оригинални чистачки от Хонда включва комплект: пера+рамена на чистачките. При положение че Хонда са дали опция за закупуване само на гумени пера, не виждам смисъл от закупиуване на скъпите оригинални чистачки(комплект), освен ако Вашите рамена не са деформирани от слънцето или по друга причина. Закупуването (за по-евтино) на друг вид алтернативни чистачки със същите размери като на Вашата кола означава,че те ще са с друг дизайн на рамената или от масовия вид: метални рамена с перфорирани дупки по тях, които на мен лично не ми харесват и това си остава въпрос на вкус! Разлики във визията определно има, в цената също. И за да не давам излишна маса пари за оригинални чистачки, а същевременно да запазя визията аз си поръчвам и сменям само гумените пера с оригинални на ХОНДА, които също са нереално скъпи в представителствата на Хонда в България,но в сравнение с цената на комплект чистачки някак се преглъща. Друга е темата,че грешно поставени пера не чистят. Информативно бих искал да спомена, че някои модели на Хонда имат пръскане на предното стъкло тип пулверизатор (мъгла)не с познатите ни "пръскалки" и ако не им се сменят перата редовно, след като се втвърдят и започнат да скърцат на ситен дъжд или малко вода, започват да драскат стъклото. Тъй като в България е много мръсно и прашно, когато дълго време не позлвам чистачките,аз лично периодично вдигам чистачките на 2-3см само, за да падне боклука под тях и той да не задира стъклото при първото им миене с малко вода която не е по цялото стъкло. Надявам се да съм бил полесен на всички колеги на които им предстои подобна манипулация Поздрави p.s. Към днешна дата всички пера са продадени и темата може да бъде изтрита. Редактирано 22 Април, 2014 от VTEC Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове