DzhaX 0 #1 Публикувано 5 Февруари, 2014 (Редактирано) Здравейте, Сагата по този автомобил продължава ... Преди година го купих и с ужас разбирам за различни сменени части по него (до момента глава, всмукателен и изпускателен колектор, делко и последното което се появи е картер...) Колата беше с глава от D16Y8 - сменена (с такава свалена от D14A7, но най-вероятно е от А5...) И така ... Проблема с колата е, че гори мноооого масло (литър на 1000 км) и съответно предстои смяна на сегменти, биелни лагери, и гарнитури) ... Преди няколко седмици съединителя се обади и реших, че ще се правят заедно, но в магазина за авточасти на пича му пише ориг. к-т и той си мисли че за 4 цилиндъра, но като дойде к-та се оказа, че е за 1... и така реших докато чакам другите 3 да я закарам за смяна на съединител. Обясних, че ще се сменят и горепосочените неща в най-скоро време. Днес, като си взимах колата с новия съединител и Дидо (chikiriki) каза, че този картер не е от този мотор - бил алуминиев а гарнитурата която съм купил - по номер на рама не е за такъв картер... и трябва да се намери гарнитура за картера който е сложен. Въпроса ми е дали има някакъв начин (номер като на главите примерно) по който да разбера от какъв мотор ми е картера и ако има такъв КЪДЕ :? ПОМОЩ П.С. Колегата от Велико Търново - от когото купих колата ако случайно прочете темата моля да напише от какъв мотор е тоя картер... Редактирано 5 Февруари, 2014 от DzhaX Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #2 Отговорено 5 Февруари, 2014 D15z6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2245 #3 Отговорено 5 Февруари, 2014 Стига вика помощ,като децата,всеки чарк си има номер,майстора ти ще знае каква гарнитура да вземе,споко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondaracer 11 #4 Отговорено 5 Февруари, 2014 Колега мисля, че 6-та генерация са алуминиеви картерите... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marchev 23 #5 Отговорено 8 Февруари, 2014 Щом ти е алуминиев с силикон на викторренц и заспива. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DzhaX 0 #6 Отговорено 12 Февруари, 2014 Ами вчера взех гарнитура за D16y8 и се надявам да е такъв (поне е същия като снимките които видях на D16y8). Като доидат сегментите и отвори майстора да види за кво става въпрос ще се разбере Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diedarling 7 #7 Отговорено 15 Януари, 2016 Колеги, знаете ли от къде може да се закупи тази гарнитура ? Мотора е D15Z6 и изглежда ето така мисля http://kanex.bg/shop/il/kxn/31/15/kxn3115818.jpg Картера е алуминиев. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове