Jump to content
paruchev

Монтиране на степенки на Хонда ЦРВ 2000-та година?Как?

Recommended Posts

Така отново съм принуден да пусна тема за глупости, но не мога да намера кой да ми ги монтира, който има такова ЦРВ може ли да снима отдоло как са хванати тия степенки или да ми обясни подробно като на малоумен, в една тема видях, че под пластмасата под вратите имало оригинални дупки, така ли е или ? Тая пластмаса като се смъкне реже ли се нещо от нея ?Пробива ли се, помогнете моля. Мерси предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За онея железа на праговете ли говориш колега? Ако да...има си фабрично отворите на праговете. От теб се иска да махнеш няколко щипки, за да свалиш пласмасовия праг и да видиш де са отворите. Изрязваш пластмасата да се открият отворите и си готов. Кви майстори кви 5лв това в час по трудово се прави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен май са хванати отдолу за местата за вдигане на крик и директно са заварени. Може да му щракна 1-2 снимки малко по-късно и да ги пусна, ако ще помогне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще помогне всичко колеги, защото съм много бос по тая тема. намерих оригиналното опътване ама там е нарисувано като се махне пластмасата под вратите от вътрешната стана хем дават да се изрязват маркираните места за планките на степенките хем да се направели по две дупки на пластмасата, и не мога да си обясня като ще изрязвам местата за планките защо да правя дъпки на плстмасата кощто трябвало да изрежа, ето го и прословутото упътване, но пак ви казвам много съм бос по въпроса и като на малоумен трябва да ми се обеснява:http://www.handa-acc...rvsidesport.pdfСамо да добавя , че говоря за оригиналните сттранични тръби, такива са моите! демек като от опътването

Редактирано от paruchev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе човек ти от къде падаш, на колко си години и с какво се занимаваш? Дупките се пробиват в двата ъгъла, за да не разцепиш прага когато тръгнеш да режеш. Като си пукнеш бронята в двата края на пукнатината се пробиват дупки, за да спрат пукнатината. Със стъклата е същото.... Мануала е писан като за американци и ако и от него не ти стане ясно просто не знам вече. Като не можеш да четеш поне се вгледай в картинките или спри направо да се занимаваш с тази кола и вземи колело!

• Нагоре 1
  • Надолу 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не трябва да се сваля пластмасовия праг,трябва само да се махнат няколко щипки отдолу и леко да се надигне пластмасата и дупките се виждат.Общо дупките са 6, на 3 места по 2 дупки,но могат да се ползват само 4-те. Дупките в пластмасата се пробиват така както е надигната с една по дебела бургия,пластмасата е мека и се пробива лесно..Трябва да се знае че външната дупка не е на равна повърхност а точно където металния праг започва да се извива,поради тази причина и размера на болтовете за двете дупки е различен.Задължително е да се използват и втулки за да не се мачка степенката и прага.вътрешните втулки се режат под ъгъл за да паснат на извивката на прага те са и малко по дълги от вътрешните. Написано важи за правени степенки,за оригиналните всичко трябва да си е в комплекта/болтове и втулки/.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой може ли да ми разясни стъпка номер 3 от упътването, което съм публикувал в горния си пост?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си стигнал до там, значи си свалил пластмасата от прага.Тези щипки остават забити в металния праг, ако си свалил пластмасата, както трябва, без да ги чупиш. Завърташ ги леко настрани - 45°, и ги издърпваш. После ги монтираш на декоративната пластмаса, центрираш щипките към отворите в прага и щракаш пластмасата към прага.

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Декоративните ти пластмасови прагове се държат към купето от:1. 2 болта които държат и предните калобрани2. отдолу 7 щипки на които развиваш сърцевината като болт и после вадиш външната част3. отстрани щипки които освобождават прага когато го дръпнеш посока предното колелоКогато свалиш пластмасовия праг щипките от точка 3 остават да си седят на метланият праг на колата в правоъгълните отвори които са показани на снимката. Изваждаш ги от там като ги завъртиш на 45 градуса и ги нареждаш по местат им на пластмасовия праг, за да може после просто да го щракнеш на мястото му. Ако не ги извадиш ще трябва да слагаш пластмасата с приплъзване назад и не всеки път всичките щипки успяваш да ги уцелиш. За това са ти написали хората да ги свалиш от металният и да ги наредиш на декоративният.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четири часа и половина ни отне да сложим проклетите степенки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...