Jump to content
maldezzar

гасне в ниски

Recommended Posts

Така колеги значи Хондата е Сивик 2004 година 1.7 дизел карам я от 3 години и съм изключително доволен . Та появи се следния проблем : Когато колата я запаля студена като изключа от скорост ми се случи няколко пъти да угасне колата (падат оборотите под 1000) . Когато стой на място запалена и изключена от скорост , като дам гас да кажеме около 2500 - 3000 оборота и пусна гаста , стрелката вместо да се върне до малко под 1000 оборота както е нормално тя пада още и колата леко притресе и тамън да угасне и пак се нормализира и стой малко под 1000 оборота . Когато хубаво загрее колата проблема почти изчезва дори след качване на 3000 оборота на място и пускане на гаста стрелката си пада на около 800-900 и не мърда . Смених горивния филтър , сложих добавка в нафтата и се чудя какво да правя . Не светят никакви лампи по таблото , та май ако я откарам на диагностика нищо няма да могат да ми кажат . Някой да има идея от какво може да е проблема ?????А пък ток си има просто като слязат по рязко оборотите и не спира малко под едно (стрелката), а доста по-надоло или направо угасне .

Редактирано от maldezzar

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От това което прочетох в друг форум , но със същия двигател колеги със същия проблем са го решили като помпата за високо налягане имало електромагнитен всмукателен клапан и като се свали и почисти се решавал проблема . Ако има запознат колега нека даде мнение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, да вдигнем малко темата, че и на мен ми е интересно какво ще кажат по-знаещите :)Поздрави и Успех.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имахме аналогичен проблем на ФВ Пасат бензинов и се оправи след като почистихме дроселовата клапа. По същия начин беше само че в движение: караш с 2500-3000об/мин. идва светофар, пускаш гаста и изклюваш от скорост и оборотите падат под 500 и не може да ги възстанови и гасне.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...