maldezzar 12 #1 Публикувано 1 Февруари, 2014 (Редактирано) Така колеги значи Хондата е Сивик 2004 година 1.7 дизел карам я от 3 години и съм изключително доволен . Та появи се следния проблем : Когато колата я запаля студена като изключа от скорост ми се случи няколко пъти да угасне колата (падат оборотите под 1000) . Когато стой на място запалена и изключена от скорост , като дам гас да кажеме около 2500 - 3000 оборота и пусна гаста , стрелката вместо да се върне до малко под 1000 оборота както е нормално тя пада още и колата леко притресе и тамън да угасне и пак се нормализира и стой малко под 1000 оборота . Когато хубаво загрее колата проблема почти изчезва дори след качване на 3000 оборота на място и пускане на гаста стрелката си пада на около 800-900 и не мърда . Смених горивния филтър , сложих добавка в нафтата и се чудя какво да правя . Не светят никакви лампи по таблото , та май ако я откарам на диагностика нищо няма да могат да ми кажат . Някой да има идея от какво може да е проблема ?????А пък ток си има просто като слязат по рязко оборотите и не спира малко под едно (стрелката), а доста по-надоло или направо угасне . Редактирано 1 Февруари, 2014 от maldezzar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
maldezzar 12 #2 Отговорено 1 Февруари, 2014 От това което прочетох в друг форум , но със същия двигател колеги със същия проблем са го решили като помпата за високо налягане имало електромагнитен всмукателен клапан и като се свали и почисти се решавал проблема . Ако има запознат колега нека даде мнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Koc_D15B2 66 #3 Отговорено 5 Февруари, 2014 Здравей, да вдигнем малко темата, че и на мен ми е интересно какво ще кажат по-знаещите Поздрави и Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #4 Отговорено 5 Февруари, 2014 имахме аналогичен проблем на ФВ Пасат бензинов и се оправи след като почистихме дроселовата клапа. По същия начин беше само че в движение: караш с 2500-3000об/мин. идва светофар, пускаш гаста и изклюваш от скорост и оборотите падат под 500 и не може да ги възстанови и гасне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове