Jump to content
bobeck

Проблем с бутон на парното

Recommended Posts

Здравейте колеги, Разгледах няколко страници назад, но отговор за моя проблем не намерих. На Хондата(Сивик 5-ца) бутона за регулиране на температурата на парното е счупен (макар, че самия бутон като пластмаса го имам) и но може да се регулира температурата. Ако се опитам да го преместя на по-топло или на по-студено жилото( ако така се казва) си се връща по средата. Резултата е, че духа що годе топло. Размразява ми стъклата, ама не мога да кажа, че в колата е топло. Другия бутон за степените е пушка. Имате ли идея за какво може да става дума и нещо лесно ли е за оправяне?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прегледай си отпред маркучите - въпросното жило отваря/затваря притока към парното при единия маркуч. При мен беше така и се оказа, че един друг маркуч (за изпарителя на газовото в моя случай) му пречеше да се движи нормално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много нови Хонди в Перник ве,това Гоуфа го заебаха като марка :).Както ти каза колегата,кранчето на парното е клеясало и ти прави проблем.Раздвижи го на ръка и малко спрей за ръжда пръсни да се смаже.Ако не тръгне,източи антифриза от пробката на радиатора,смъкни кранчето и го почисти с препарат за варовик.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега има възможност самото жило от панела с копчетата, към това кранче да ти прави проблем. При мен е счупено копчето ми и много трудно се мести. Като го пусна от студено на топло примерно, копчето се връща една четвърт назад. Свалях целия панел с копчетата да го разгледам и разкачих въпросното жило, но не откъм панела а долу под жабката има една свръзка. Като свалих жилото от там механизма към кранчето си работеше перфектно и дори в момента карам без това управление от таблото а си го сменям отдолу под жабката. Давам ти идея да провериш на 100% дали проблемът ти е в кранчето или в жилото на панела с бутони. Успех от мен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...