Jump to content
Gibo

Покривало HONDA CRV 2nd generation 2002-2006

Recommended Posts

Здравейте форумци весели празници и щасливо посрещане на новата година с пожелание за здраве и да продължаваме да си караме здраво направените Хонди :P/> :D/> .Пиша малко нестандартна тема,може би не толкова интригуваща за повечето,но с радост бих споделил опита си понеже дълго се лутах как и от къде да се здобия с покривало(чохал) и някой който е решил да прави покривало за своя автомобил и е от Варна първо бих го ориентирал да си купи плат от магазин намиращ се на ул.Царевец или над 7 СОУ НАЙДЕН ГЕРОВ посока НАП,улицата която е еднопосочна минаваща до канала - магазина е само за платове.Аз си закупих така наречен в магазина ""дънгов плат"" цената му е 9 лв на метър за ЦРВ 2-РА генерация отива около 17 метра и остава или 150 лв само за плата.От това магазинче ме насочиха към най близката шивачка която е на блок-а наречен нарицателно (китайската стена) пак повтарям за форумци от Варна.От там намирате женичката ,тя шие тенти,но тъй като и други хора са и поръчвали покривала може да се каже че се е специализирала,тъй като ми го направи с ластици отпред и отзад и презрамки които да превързвам колата отдолу.Мога да кача тези дни и снимка за да покажа как изглежда,шивачката ми взе за работа 60лв и на финала ми излезна 210 лв всичко. По заръка на шивачката ,която тя ми отправи,тъй като аз исках да е още по-здраво изпълнение и да бъде шито с бризент,който също го имат в магазина.Шивачката ме предопреди за един такъв клиен който заръчал преди време при нея покривало за ремарке шито от бризент на който ремаркето му било атски надрано след една прекарана зима т.е. бризента е прекалено груб за боято,но дънковия е добре тъй като няма да хваща мухал и бързо ще изсъхва след сняг и дъжд.За жалост не е промазана материя но такава е много скъпа.Ами това е от мене ще се постарая за снимка да се види как изглежда.Ако някой има по мъдри съвети нека сподели.:cool:/>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно,дано свърши работата,която си мислиш.Едно покривало от промазан плат по спомен беше 30-на долара.Аз ако се върна от риба без кал и 5-6 нови деруги...значи не съм ходил за риба :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За някои деругите и калта са важни, а за други - платнището.Проблем?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам проблем в отговора си.Виждам проблем в платнището,но никой не пита какво трябва да бъде то и защо и аз съответно не отговарям..Надявам се ,колегата да сподели след първия дъжд...Но това вече не е по темата.Съжелявам ако съм те подразнил нещо.За мен лично покривалата са вредни за автомобила,лично мое проверено мнение и не обвързвам никого с него.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо браво за труда и ентусиазма но...всеки носи дънки и на всеки му е ясно , че след дъжд самият плат попива много вода.Не знам този така наречен дънков плат който си взел какъв е но ако е като дънките които носим всички то според мен това е скъп и лош избор.Замисли се ако попива много вода какво става между плата и боята т.е влагата се задържа и това е пагубно за боята а там където имаш язви то само за 2-3 месеца ще се превърнат в дупки.Бризентите в днешно време нямат общо с тези които са били преди 15 години с които дядовците и бащите ни са си покривали ладетата и москвичите.Там не е било проблем но при съвременните бои които са и на водна основа е съвсем друго.Виждал съм как нов автомобил му се надира лака от най-обикновенно храстче което се опира за секунди в боята а да не говорим ако се покрива цялата кола с груб плат.Все пак наистина всеки си знае как да си "е.е магарето" както знае но за мен това решение не е въобще приемливо защото :1.Прекалено скъпо е2.Ще дере боята 3.Ще задържа влага

Редактирано от Mkilla

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И по мое мнение покривалата са вредни за колата. Не ми допадна позицията от калта и деругите. Мир.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е естествено и на мен ми се иска да ми лъскава колата,но 200 лв...по груби сметки за фолио,което не се драска и става за оффроуд няма да дам.Новите коли от висок клас вече така ще ги правят,ама наще таралясници са отвъд тая ера.Тук е истината,всичко останало го е обяснил колегата Маккила.Ай наздраве!

Редактирано от Markony

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да използвам темата на колегата (за което се извинявам ), отнисно покривалото за резервната гума -ако бихте си правили вие такова от какъв друг материал освен от изкуственна кожа може да стане добре според вас ?Аз имам такова от изкуственна кожа - черно с надпис 4х4 и HONDA , НО едни котаци пред блока изпитват голямо удоволствие да си точат ноктите на него и вече е почти унищожено !!!Надраха го до скъсване.....Мамицата им котаци , ако не ги обичах толкова щях да ги изкъртя с въздушната пушка или с малокалибрената Само ги гледам от балкона кака се приближава , разпъъъъъъъва си гръбнака и като почне да дере и да се оглежда мазно , мазно .....А около нашият блок много котки -една бабичка сис ги храни- абе има-няма 20-30 броя от който една рижа , една сиво бяла и един черен котарак имат нещо против покривалото на резервната гума Та на въпроса , ако тръгна да си шия токова покривало (понеже по моргите ми искат от 120 лв нагоре за пластмасово корито ) от какъв материал да го шия ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз покривало за резервната гума си купих от пазара 15 лв. от изкуствена кожа, втора година още е здраво.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...