Jump to content
DMar

Въпрос за антифриз

Recommended Posts

Колеги имам 2 въпроса. Първият е: Колко антифриз събира Б16А2?? Вторият : Кажете някоя хубава марка, че като попитам чичо "Google" ми препоръчва МОТОХ....:angry:/>

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SWAG IGAT Motul Prista Oil(червен).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, 

 

Извинявам се, че отвличам темата, но нямам право да публикувам нови такаива, а имам въпрос свързан с антифриза и още няколко други.

 

Жена ми кара CR-V, от края на 2011, автоматик, бензин. Онзи ден и доливах течност за чистачки и забелязах, че антифриза е под минимума. Де факто като му отвориш резервоара се вижда само малко течност долу в гърлото. Проверих в Ръководството, пише си че трябва да се долее или смени изцяло. В самата система явно има достатъчно, тъй като има една отделна капачка за нея, отворих я и имаше до ръба на тръбата, както е по Ръководство. Понеже не разбирам много, даже разбирам малко и казах да иде в сервиза, тъй като сме си доплатили за още две години гаранция, да я видят хората. Тя така или иначе щеше да ходи за други неща(парктроника) така че се нави и отиде веднага(след 1 седмица, което си е веднага в случая).

Там прегледали колата и казали, че антифриза си е наред. А той пак ви казвам едвам се вижда в гърлото на резервоарчето му при студена кола. Въпроса ми е нормално ли е да е така или да ходя аз да се разправям и търся дуги сервизи(този все пак е официален на Хонда)?

 

И така и така съм тук още два бързи въпроса. Жената забърсала единия датчик на парктроника(преден ляв) на някакъв паркинг и той влязъл навътре. Като ходи в сервиза са и го извадили и закрепили леко, но са и казали, че понеже е изпрошнат най вероятно пак ще влезе навътре и има два варианта - да го сменят с нов за 190 лири или да и сменят цялат броня(тъй като е леко ужулена) за 400 лири. Вторият вариант отпада.Въпросът ми е по първият вариант. Гледам в ebay въпросните сензори за по около 20 лири и ако имаш достъп до мястото изглежда не е много трудно да се сменят. Гледах и клипчета в youtube как се сваля предната броня. На мен лично ще ми е трудно, но мисля че ще успея да го направя. Въпроса е за пластмасовите клипсове, които придържат сензора към бронята стабилен, и мисля че  той е заминал, дали може да се намерят някъде? Предполагам, че някой тук е сменял такъв сензор. Има ли нещо друго, което трябва да се знае? Питам да не се окажа в ситуация да махна бронята и после да търся майстор дето ходи по къщите:).

 

И последен въпрос за сега. Отново за бронята - задна дясна. Този път жена ми я удари в моята Тойота пред къщи:), въпреки сензорите и камерата! Та сега леко е излязла от фабричното си положение в посока навън. Пробвах да я наглсая със сила, но ми изглежда много нежна и не искам да напъвам. Въпросът ми е дали ако разхлабя болтовете под калника и след това е тези, които са на ръба на вратата ще мога да я наместя. Не съм го направил, тъй като не са ми простигнали инструментите още, но все пак проучвам как точно ще стане.

 

Това е за сега. Ако иска модератора може да я отдели в отделна тема.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо сменяш жената,после си караш колата :)

Споко и мойта ми прави бели постоянно,Лошото е че последно време все спират в нея ,докато седи на място и аз гък не мога да кажа...

Антифриза на наще CRV-та не се сменя,поне така пише в нащо ръководство.Има интервал за смяна ,но той извън срока на експлоатацията ти.На разширителния съд има 2 черти min max.На студен мотор трябва да си малко над min,а на загрял малко след като е изключила перката-малко под max.Можеш да доливаш оригинален Хонда антифриз или в твоя случай 100 гр.дистилирана вода ще свърши чудесна работа.

Паркинг сензора е прост ултразвуков говорител,тези които си гледал по 20 паунда са китайски,но от китай ще си ги вземеш още по-евтино.Смяната е изкл.лесна,ако трябва ще ти пратя сервизно ръководство.Важното е само цвета и малко време.Тапи за Хонда има по размер навсякъде в ибей и пак са китайски от алиекспрес.

Бронята я смъкни внимателно и после я щракни на водачите.Има болтове и щипки.И да счупиш някоя щипка не е страшно после ще я добавиш.Изтегли си сървис мануала и гледай картинки как става.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В какво се изразява разликата в качеството на различните видове (марки) антифриз? Как избирате?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...