Danielmo 1 #1 Публикувано 4 Декември, 2013 Здравейте колеги , мисля да си махам катализатора и да слагам резонаторно гърне на негово място . Някой правил ли го е това упражнение и знаете ли нашия катализатор колко горе долу струва за да знам дали да го давам или да си го запазя ? Благодаря предварително,ако някой има някаква информация. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Danielmo 1 #2 Отговорено 4 Декември, 2013 Колеги забравих да уточня ,че колата е хеч и е 2003та . Причината като цяло е че другата седмица ще ходя да я ремапват и да блокираме ЕГР клапана и си мисля че ще е по-добре ако махна катализатора , който не се знае колко е ефективен вече тъй като колата е на 190 000 км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #3 Отговорено 5 Декември, 2013 Какво очакваш да чуеш като отговор? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #4 Отговорено 6 Декември, 2013 (Редактирано) Съжалявам,въпроса не е грамотно зададен.Заявяваш ,че ще ти ремапват екуто,без да обясниш защо,кой.Катализатора е хубаво нещо...не дава на пушека да излиза извън колата.Та ако ще сменяш софтуера за по-голяма икономия няма смисъл да тровиш околоните като го махнеш.Ако ще дигаш мощност,което е смешно за 1,7,тоя,който ще ти го ремапва ,ще те накара да го махнеш,Ако катализатора е запушен,то нямаш избор....което прави въпроса ти излишен.... Редактирано 6 Декември, 2013 от Markony 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Danielmo 1 #5 Отговорено 7 Декември, 2013 Колега , казах ти , като няма какво да кажеш най-добре не пиши нищо.Мен ме интересуваше колко пари да очаквам че ще ми поискат за да не ми одерат кожата и какви може да са последствията като цяло. А относно това кое на теб ти е смешно слабо ме интересува , колата си е моя и ако искам и перка на покрива ще и сложа. Както и да е,махнах го вече , дали съм се набутал или не ще остане загадка ,защото единственото мнение по темата беше твоето.Явно на нас така си ни харесва да сме най-големите тарикати в собствения си филм, и да се смеем и да критикуваме другите колко са глупави и незнаещи, а не да си помагаме...Темата е за триене. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Code7 7 #6 Отговорено 7 Декември, 2013 Здравей колега от чисто любопитство съм се интересувал махане на катализатора ми даваха на мен 50-80лв. в зависимост къде съм питал ( имам навика да си удрям крайното гърне и да му късъм шпилки )) ) Иначе като цяло УЖ след 200к км не върши никаква работа УЖ това са коментарите на ауспухаджийте, а иначе ефекти познат с БМВ му се чува вече турбото как свири след махане на катализатора двигателя загрява по-бавно иначе си сложи тръба и няма разлика в шума все пак е дизел.П.С.: Мое мнение, ако не ти е заминал не дрънчи и не ръмжи както беше с това БМВ недей, ще ставаш за смях с черен дим зад колата ти на всеки светофар... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Окич 69 #7 Отговорено 8 Декември, 2013 (Редактирано) Аз на 2.0 Дизел бях с права тръба и ми бучеше в купето ! Като сложих резонаторно гърне реших проблема с главоболието на пасажерите на задната седалка. Отвън никаква разлика не се усещаше като шум, само в купето. Редактирано 8 Декември, 2013 от Окич Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Danielmo 1 #8 Отговорено 8 Декември, 2013 Аз сложих гърне също , каза човека че така било по-добре за турбо двигател , не само заради шума.Сега не е по-шумна колата и оборотите се качват с една идея по-свободно.Като станем нормална държава и започнат да отчитат вредните емисии пак ще си сложа катализатора за да не тровя атмосферата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #9 Отговорено 8 Декември, 2013 (Редактирано) Явно това ... Като станем нормална държава ...няма да е скоро!И главната причина е... на нас така си ни харесва да сме най-големите тарикати в собствения си филм, ...И, когато... пак ще си сложа катализатора за да не тровя атмосферата.със сигурност ще е вече късно ... за твоето дете например.Те това се опита да каже и Маркони. Редактирано 8 Декември, 2013 от Krasi-mir 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове