WAFFEN SS 31 #1 Публикувано 1 Декември, 2013 (Редактирано) Здравейте колеги, карам Хонда Сивик 5г. хеч D13B2, интересува ме къде се намира винта за регулиране качеството на сместа , или кои са врътките за бензин и за въздух на карбуратора, според разни форуми , и майсторски мнения, колата ми е с богата смес, и трябвало да се регулира карба Свещите са ми с черен отенък, без мазно или каквото и да е друго, Струва ми се че и разходът е голям http://www.autoreview.bg/advice/technic ... e-sveshti/ Свещите са ми като номер 2 , с черен нагар, както споменах. Моля ако някой знае да помогне. Редактирано 1 Декември, 2013 от ASUS72 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WAFFEN SS 31 #2 Отговорено 4 Декември, 2013 Никой ли не знае, поне кажете кой е винта за бенз. и кой е за въздух. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
peterk 21 #3 Отговорено 4 Декември, 2013 (Редактирано) Ето от книжката къде се намира винта: Само дето то си има цяла процедура за реглаж на сместа, на око не ми е много ясно как ще го настроиш и е доста вероятно нещата да отидат от зле на още по-зле... Ако искаш дай поща на лично да ти пратя ремонтната книга за д13 Редактирано 4 Декември, 2013 от peterk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WAFFEN SS 31 #4 Отговорено 4 Декември, 2013 А този големия винт ,той за какво е?Все пак трябва единият да е за въздуха, а другия за горивото.Намерих в руски сайт, само дето не показват кой винт за какво е , иначе се обеснява, че за въздуха се навива до край, и после се развива 3 оборота, а за бензина само половин оборот. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
peterk 21 #5 Отговорено 4 Декември, 2013 Големия болт с пластмасовия накрайник регулира празния ход при загрял двигател. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #6 Отговорено 5 Декември, 2013 Не пипай настройките ,ако работи добре.Какъв е цвета на свещите след извънградско?Имаш ли разход на масло? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WAFFEN SS 31 #7 Отговорено 5 Декември, 2013 Разход на масло няма, а след вчеращното ходене до Варна, днес като свалих свещите, си бяха много светло керемидено, нещо като от снимка N-1, да не казвам че са и, също като тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #8 Отговорено 6 Декември, 2013 Нищо не редно значи,ефекта от автоматичния смукач,на къси разстояния или термостата е полуотворен.Не барай карбуратора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WAFFEN SS 31 #9 Отговорено 7 Декември, 2013 Ами за сега си е добре колата, не ми цапа вече свещите дори и градско, просто почистих карба. със спрей , и за сега всичко е ОК.Възможно да е бил позапушен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове