Coupee 12 #1 Публикувано 16 Ноември, 2013 Преди два месеца се сдобих със Сивик 6 ген. купе.Колата е страхотна,много върви и малко гори,също така събира очите на хората.Та по темата....уча и работя във Варна и реших,че няма проблем да си взема колата с мен.Е живея на центъра на града и за 3 дни ми се случиха следните неща.Един ден ставам за работа,тръгвам към колата поглеждам я и таман да и се зарадвам .. гледам нещо на тавана ?... Стигам гледам дясното огледало го няма и са го оставили горе....Добре намерих купих втора употреба - 40 лв на същия ден.На другия ден карам и гледам някаква мома влязла в задънената улица към нас - решавам да я изчакам и познайте какво .. спря се в задната ми броня.Нямаше видими следи по бронята - добре.Стана петък време да се прибирам - отивам ,тръгвам да откл. колата, но стана по трудно от обикновено.Гледам ключалката - отново ШОК - разбита (донякъде)..Не знам какво ме е спасило дали минаващ човек или са се отказали нещо .....Незнам какво да правя,вкарал съм я в гаража сега и май няма да види Варна повече..Гледам някакви автокаскота от Булстрат за по 150 лв. за кола до 4000 като покрива всичко,но незнам какво да мисля.Другия вариант е да взема един пистолет и да чакам ,но тогава вече ще направя някоя глупост,заради тези келеши които между другото го заслужават. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 919 #2 Отговорено 16 Ноември, 2013 BULGARIA!Какво правиш още тук, бегай в УСА или УК! 3 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #3 Отговорено 16 Ноември, 2013 То ако ставало така жива душа нямаше да остане тук!И на мене ми е писвало някога от тапаци шофиори и ми е идвало да си купя едно москве и да им разкажа играта ама като ми мине и си викам не си струва нервите ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
redbull 160 #4 Отговорено 17 Ноември, 2013 Аз имах подобен проблем с колата на жена ми .Колата не беше с варненска регистрация.След опита за разбиването смених регистрацията и всичко се оправи.От сигурен източник знам че вьв Варна повечето коли които се разбиват са с друга регистрация,без аларма.Сьжалявам за случилото се колега знам колко е неприятно да си гледаш колата като писано яице и някои тарикат да ти се из.ка на метеното. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
incr3dible 23 #5 Отговорено 17 Ноември, 2013 Баси мислех че това с другите номера става само в софия въпреки че на приятел му откраднаха Цд-то по обяд край винса Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Coupee 12 #6 Отговорено 17 Ноември, 2013 А какво ви е мнението за автокаско ? Ще свърши ли работа и има ли уловка в тези цени от 150 лв за пълно автокаско ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Мария Илиева 67 #7 Отговорено 17 Ноември, 2013 (Редактирано) А какво ви е мнението за автокаско ? Ще свърши ли работа и има ли уловка в тези цени от 150 лв за пълно автокаско ?Колега,аз лично това каско(Каско 100) не ти го препоръчвам поради две причини!- при завеждане на щета,плащаш 30 или 40лв.които са ти направени като отстъпка при сключване на полицата-демек каското ти излиза 180-190лв.- при щета не очаквай да ти изплатят някаква сума с която да си покриеш щетата!Повечето застрахователи забравят да го споменат,но при паркинг щети (ако колата е застрахована за 4000лв.),се изплащат до 800лв.Аз лично като застраховател ти препоръчвам ако решиш да и направиш каско да се насочиш към Булстрад Стандарт или Армеец.За Армеец на 4000лв.-каското ще ти е 306лв.За каско Стандарт,трябва да се сметне,но няма да е голяма разликата в цената от каско 100. ;)/>/>Късмет каквото и да решиш Редактирано 17 Ноември, 2013 от Мария Илиева Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Драгойчо 439 #8 Отговорено 17 Ноември, 2013 ...От сигурен източник знам че вьв Варна повечето коли които се разбиват са с друга регистрация,без аларма...Нямам за цел да предизвиквам спорове в тази почти траурна тема, но източникът ти явно не е сигурен. Умряха времената, в които местните тартори държаха на привидното спокойствие на местните жители и вече апашите нямат предпочитания относно регионалната принадлежност на мишената си - единствено ги вълнува съдържанието. Като прибавим и наркоманчетата, доволни и от 5 лева за поредна доза, картинката става още по-мрачна, но алармите и личната съобразителност, макар и малко, поосветляват ситуацията. Естествено, като не вземаме предвид високотехнологичните крадци.Живеейки в широкия център на Варна, където полицейското присъствие е минимално по традиция, имам известни наблюдения, допълнени от приятели в системата на МВР и съм проумял недвусмислено, че алармата и липсата на ценности в колата, са прилична застраховка, поне срещу онези които "бръмчат" на сигурно и видимо.В рамките на един ден, съм бил пост фактум свидетел на няколко разбивания само на "моята" улица, с отмъкнати чанти с лаптопи, документи и прочие благинки за апашите. И всичките, на варненски коли, без аларма! Останалото което имам да кажа по темата е следното - ако волно или неволно станете жертва или свидетел на престъпление, без да се замисляте, звънете първо на 112 и информирайте за инцидента. Въпреки общото мнение, че полицията дреме и помага на крадците, смея да твърдя, че системата работи - не особено ефективно, но работи. Нека не забравяме, че полицаите са едни от нас и непукизмът, и безхаберието ходят и по тях, но аз лично познавам хора, които си вършат работата като истински ченгета. Защото са такива.Ако решите да прибегнете до саморазправа, подходете умно и съобразително, за да не пострадате - не малка част от крадците са абсолютно безкрупулни типове, които не биха се поколебали да ви дупнат с отверка или нещо друго, недай Боже, да ви гръмнат. Забравете филмите които сте гледали, игнорирайте емоцията и адреналина, и мислете преди да действате!Пожелавам повече късмет на всички и още повече собствен принос към него! 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tgerov 24 #9 Отговорено 17 Ноември, 2013 Колега искам да те поздравя за коментара, който си написал. За съжаление нещата наистина стоят така. Аз живя на центъра под катедралата и за 2 седмици - 3 пъти ми разбиваха колата - простих се завинаги с лаптоп, Мп3-ки , документи, ОЧИЛАТА ми (копелета гадни) и др . Оттогава моята застраховка е следната - аларма + не оставям абсолютно нищо в колата - наистина е много простичко. Относно разправиите с крадци мога да кажа от личен опит - по добре да се разкрещиш, отколкото да тръгнеш да влизаш в пряк контакт - болката от отвертката забита в бедрото, малко след като е била използвана, за да се свали тъпото ЦД е много голяма ! Поздрави и ако ме засечеш по центъра със синята англичанка или червения звяр (със стикери Лекар) - свирни да пием по бира . Да споделиш с приятел винаги помага 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове