Jump to content
honda_fen_stz

Проблем с охладителната система на D15Z1

Recommended Posts

Здравейте колеги :) Стрелката за температурата на водата постоянно играе като се натовари мотора и не мога да открия причината. С нов радиатор съм понеже прегря и спука стария, смених термостата 2 пъти понеже първият ми го дадоха за F20 на 92 градуса и днес сложих за D15 на 78 градуса, но проблема си остана. Колата се кара с обикновена газова и преди да спукам радиатора нямах абсолютно никакви проблеми. Благодаря предварително :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай като я натовариш дали ти дига нивото в разрешителния съд. Да не съм лош пророк, ама да не е заминала гарнитурата след прегряването.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами в монета даже дърпа всичко от съда. Ама днес 2 пъти я разглобявах да сменя термостата и предполагам че може да е нямала вода в блока понеже радиатора го пълних. Преди 2 седмици правих тест за въглероден диоксид в радиатора и нямаше грам изгорял газ в охладителната система. Сега и доливам вода в разширителния казан и утре ще я разходя пак на бензин да видя как ще е. Дано се нормализира защото ако пак продължава май остава гарнитурата като вариант.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не изключвай и водната помпа като вариант.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На F20 също е 72 градуса , не знам какъв са ти дали.На F20/H23 както и на доста от моделите Сивик/Акорд , термостатите са еднакви.

Редактирано от Mkilla

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми не знам колега, на този, който ми дадоха пише 92 градуса а на кутийката пишеше F20A3 до колкото помня. Чудя се само дали е A3 или нещо друго. Иначе моят проблем изчезна засега. Днес покарах малко из и извън града, стрелката си закова където трябва и не мръдна от там както и да карах и също така и на бензин и на газ. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

F20A4 - 78 градуса , не е 72 даже.Термостатите на доста модели Хонда са на толкова.

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...