SkunkDaFunk 0 #1 Публикувано 24 Октомври, 2013 Здраве желаем ,колеги! Съжалявам че ,пускам нова тема , но съединителя се скапа ,а не знам с какъв да го заменя - страх ме е да не попадна на някой ментак... Колкото и да търся , да чета и да звъня по всякакви магазини и форуми,явно няма да се размина без да питам и Вас ,Хонда корифеи хаха... Парите не са малко, а и си обичам колата и искам и тя да ме обича,като ме вози дълго време... 1.Кажете моля ако изобщо сте сменяли съединител, каква марка използвате,от кой магазин,колко км сте изминали,доволни ли сте и цена разбира се - идеята е да се избегнат ментетата,които явно са заляли пазара. Проучих,че за около 200 лв 2 са марките - Екседи и Валео. Екседито за тези пари дори и с отстъпка, доколкото разбирам няма да е истинско(моля оборете ме и посочете магазин или как се отличава истинското) ,а Валеото ми е повече по джоба,но пък идва питането откъде да го взема и как да разпозная,че не е китайска имитация... Разбирам ,че има корейско,турско,италианско и френско производтсво- за мен няма значение какво е стига да е ,пак казвам, истинско и да нямам ядове след 20к км. Все повече се замислям дали е удачно да купувам готов комплект или да бъде събран от различни марки - като например предложението на Росица на ул. Козлодуй (феродов диск на Екседи,другите части звучаха пак японски,утре ще допълня) Ако знаете няква друга японска марка,не толкова комерсиалана,ставаща за моята кола ,с радост бих я научил. 2.Предложете ми и добър и не скъп майстор в слагането на съединители на Хонда в района на Сф (Надежда,Орландовци ми е най-удобно) ,че шефчето в Обеля-2 ,което ми смени долната помпа и спрачната течност ме шокира с цена от 150 кинта...а аз се подготвям за 100лв. Неговата цена ,мисля е прекалена,не смятате ли? Като крайно искам да се получи нещо не повече от 350 лв , и пробег поне 50к км... Благодаря предварително,и се извинявам за дългия пост! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 985 #2 Отговорено 24 Октомври, 2013 В София всеки уважаващ се себе си сервиз за под 140.00 лева ще те изгонят.И Valeo да сложиш няма да сгрешиш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Soichiroo 80 #3 Отговорено 24 Октомври, 2013 Нормална е цената колега до 150 лв. всичко е ок стига да е свършена работата както си му е реда.Аз сложих Екседи оригинално и беше към 300 лв комплекта преди две години.Иначе Валео пак става примерно на новите модели Хонди пак ползват тази марка в днешно време.Като цяло най добрият избор според мен е Екседи или Айсин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 985 #4 Отговорено 24 Октомври, 2013 Преди 2 години наистина бяха такива цените но като сменях преди 1 месец съединител са се променили "малко" ставките Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Crazy job 434 #5 Отговорено 25 Октомври, 2013 С валео бях на предната ми хонда и нямах никакви проблеми. Сега съм с Exedy взех го за 250лв. мисля преди около 10 000км и нямам ядове. Смяната на мен ми струваше 60лв., но си я правя при познат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SkunkDaFunk 0 #6 Отговорено 25 Октомври, 2013 Явно това си е цената за смяна..Можете ли да ми препоръчате някъв магазин,откъдето със сигурност няма да менте съединителя?Имам оферта за намаление от Тех-ко и съединител Валео ( не било корейско)-стъпва ми на 190 лв.Също така намерих мн тънка връзка през познат за Екседи за 170 кинта!- звучи прекалено хубаво ,може би? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 985 #7 Отговорено 25 Октомври, 2013 То точно корейското е по-добро според мен Иначе може да има и Exedy за 50лева , знам ли ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #8 Отговорено 26 Октомври, 2013 Френско Валео. Другия вариант е оригинално Екседи, ама второто не знам на какви пари ще ти легне. Първото го плащах пред 3години 180лв комплекта с отстъпката. За работа- както се спазарите. Колкото е по- лъскав сервиза, толкова е по- дебело, ама има и вариант за рекламация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове