kvd74 646 #1 Публикувано 14 Септември, 2013 Днес правих реглаж на клапани и накрая тряснах капака върху едната лула,и я счупих.Та ме интересува подменя ли се само тя или направо други кабели? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Драгойчо 439 #2 Отговорено 14 Септември, 2013 Можеш да смениш само лулата, но си е играчка и леко къса нерви. Правил съм го, защото не ми се даваха "луди" пари за "рейсърски" жици и на "стокови" лули сложих 8мм кабели, изпаднали малко от въздуха. Щом успях да разглобя всички лули и конекторите към делкото, какво остава да се справиш само с една лула.Първо трябва да разлепиш гумения маншон на лулата от кабела, като най-лесно става с приспособление а ла "half pipe" - по-малко от половин тръба с вътрешен диаметър колкото кабела - 7 мм, срязана на две по дължина и леко подострена в единия край. Има такива длета за дърво, вършат същата работа. Трябва само да внимаваш като напъхваш инструмента между маншона и кабела, за да не го забиеш в изолацията.Като се свърши тая работа, вадиш дългия изолатор от маншончето - не излиза просто ей така, трябва усилие, защото сглобката е здравичка, но не е лепена.След това с тънка и здрава отверка или шило, разкапсуловаш кабелната обувка или т. нар. конектор от кабела...Колега, извини ме за разпростирането, просто не съобразих веднага, че ти трябва да смениш само "бакелитовата" тръбичка изолатор, която можеш да вземеш от стари издухани кабели и просто да я сложиш на мястото на строшената. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #3 Отговорено 14 Септември, 2013 Точно "бакелитовата" тръбичка изолатор счупих,и значи се сменя лесно? Остава да намеря такава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SR-71 125 #4 Отговорено 14 Септември, 2013 С изправноста на кабелите за високо напрежение - шега не бива. Най-добре нов и оригинален кабел /оригиналните се продават по отделно/ или поне оригинален, втора употреба /имат много дълъг ресурс/. Ако все пак се прибегне до ремонт, човек трябва да е внимателен, иначе пак пари за кабел/и и за ремонт на делко/бобина. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 987 #5 Отговорено 14 Септември, 2013 (Редактирано) Японеца ако чуе какви схеми се прилагат , ще се хване за главата Те наистина са здрави колите но си трябва и елементарна поддръжка от време на време която не включва разкостване на кабели.Върви си купи 1 кабел от някаде ако ще и стар такъв и карай спокойно а не с home made изпълнения Редактирано 14 Септември, 2013 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Драгойчо 439 #6 Отговорено 15 Септември, 2013 Колега, бих ти ударил едно "ънлайк" минусче на поста, но предпочитам да го направя като хората.Няма проблем в "хоум" мейд кабелите, ама никакъв. Ако беше разкостил поне един кабел, щеше да знаеш, че не са космическа технология, а прости кабели, с конектори и изолатори и единственото което се иска е здрави връзки.Мога да ти напускам линкове с китове за кабели, които дори и Проспийд правят на място и на ръка, и продават, но го намирам за безпредметно.В случая, колегата трябва да смени само изолатор, което е ни повече, ни по малко от това да си смениш свещ или капачка на вентила!Нямам намерение нито да плюя по някой, нито да се изтъквам по някакъв начин. Просто намирам, че отричането на непознаното не само не е градивно, а дори назадничаво. Още повече, в ерата на Интернет с купищата му търсачки.Поздрави и успехи! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 987 #7 Отговорено 15 Септември, 2013 Колега Драгойчо , нямам за цел обидя никой.Точно , защото всяко хлапе може да ползва интернет , може сам да провериш дали най-малкото се продава обслужващ кит на ОЕМ кабели т.е отделно лула и прилежащите му части.Колкото и линкове да ми даваш , много добре знам по какъв начин се продават кабели на MSD Ignition , Magnecor и всякакви други профи марки поради факта , че работя с такива фирми но ОЕМ кабелите не са направени да се разпарчетосват.Затова и карат може би по 15 години и N-брой километри.А пък ти ако искаш ми дай и -1000 репутация като предполагам се досещаш , че това няма да ми направи кафето по-горчиво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове