longfinmako 14 #1 Публикувано 6 Септември, 2013 Здравейте колеги.Колата е Сивик хеч 99г. с мотор D15Z6. Днес си вдигнах колата на крик отпред в ляво и като махнах гумата,видях,че от кората изтече малко антифриз.По картерът имаше бяла следа.Поогледах от долу и забелязах,че течът идва някъде от горе и около динамото беше мокро.После следата изчезва.От горе през предният капак нищо не се вижда и не мога да се ориентирам.Не виждам да има някакво водно съединение отзад на ДВГ-то.Дали е водна помпа?Ако е водна помпа,не е ли твърде високо разположена?Водната помпа е на около 20 000 км и уж е оригинална на Хонда.Поне така ми казаха,като си обслужвах колата Моля за съвети.Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HONDA-TEAM 129 #2 Отговорено 6 Септември, 2013 Според мен е водна помпа. Единият болт за захващане на динамото минава през корпуса на помпата и ако е тя затова може да е мокро. Ето къде се намира водната помпа: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
longfinmako 14 #3 Отговорено 6 Септември, 2013 Силно се надявах да не е водната помпа,нооооооо........До сега съм нямал кола,която не е протекла във времето и именно за това при обслужването смених и помпата,но уви Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #4 Отговорено 7 Септември, 2013 Така става когато се кара дълго време с вода вместо антифриз/концентрат! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Soichiroo 80 #5 Отговорено 7 Септември, 2013 Ако помпата е била оригинална на Хонда както казва колегата и с вода да кара няма да потече поне 50 000 км.По вероятната причина според мен е да не са ,я сменили майсторите или да са сложили менте. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1006 #6 Отговорено 7 Септември, 2013 Не си казал от къде си купил помпата колега ако въобще е тя ? Тези помпи карат наистина по много.Сподели повече инфо , че е интересно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
longfinmako 14 #7 Отговорено 7 Септември, 2013 (Редактирано) Не съм карал на водаКолата е с концентрат на Valvoline от момента,в който стана моя собственост.Вече не сме такива индианци и отдавна минаха времената,в които правихме компромиси с охладителната течност.както и да е. Обслужих си Хондата през месец май 2012г в БОШ-Сервиз Варна под КАТ.Лично познавам собственикът и от дълги години ползвам услугите му.Веднага след като взех номерата от КАТ и колата влезе в бокса.Масло,ангренажен ремък,пистови ремъци,водна помпа(ХОНДА ми беше казано),маслен филтър,въздушен филтър,горивен филтър,филтър купе,биалетка,ново масло скоростна кутия,нов антифриз,нова спирачна течност,нова течност за съединителя и аларма.Казаха ми,че между другото,помпата ми била сменяна преди това и са сложили в Италия менте....Сега като се замисля,най вероятно са си оставили оригиналната и са ми взели паричките за новаКато я извадя сега и на нея ще пише ХОНДА разбира се.Колата ми е на 200 К км и е нормално да сдаде багажа.Всичко добре до вчера..... Аз лично не смятам,че оригинална водна помпа ще издържи само година и половина.Не отдавам факта и на грешно шофиране.Най лошото е,че утре ще пътувам до Букурещ и няма вариант да се отложи.Имам 10 литра антифриз за всеки случай и се надявам да не се стига до екцесии. Редактирано 7 Септември, 2013 от longfinmako Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1006 #8 Отговорено 7 Септември, 2013 Силно се съмнявам да са ти сложили оригинална помпа Ако са сериозен сервиз би трябвало да имаш печат с гаранция 50-60к километра и да си поемат разноските по ремонта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
longfinmako 14 #9 Отговорено 8 Септември, 2013 (Редактирано) Отидох до Букурещ и се върнах без капка загуба.Това са 600 км.Спирах на 10 места най-малко по пътя и нито капчица.Спрях пред нас преди 3 часа и сега има малка локвичка.Не знам каква е тази аномалия Редактирано 8 Септември, 2013 от longfinmako Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #10 Отговорено 8 Септември, 2013 Не се казва аномалия,а водна помпа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
longfinmako 14 #11 Отговорено 14 Септември, 2013 (Редактирано) Днес ново 20От 4-5 дена я наблюдавам и няма локва до лявото колело,но като отворих капака сутринта се вижда как е пръскало може би от капачката на радиатора.Олято е наоколо и дунапренчето е подгизнало,а и капачката като я отворя,ми се струва,че е раздрънкана.И аз не съм сигурен вече.Започвам да си мисля,че системата надува.Дали не съм издухал гарнитура?Според мен е нормално при по-високо налягане,капачката да избие,нали си има клапан.Но защо вдига налягане? Редактирано 14 Септември, 2013 от longfinmako Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове