Jump to content
no1else

Ел. стъклата се заклинват в колонката...

Recommended Posts

Здравейте колеги, търсих подобна тема и търсачката не намери :) Пробвах да търся "ел.стъкла", "ел стъкла" и само "стъкла" в заглавието на темите, но не се появи нито един резултат. Реших да си почистя водачите на ел. стъклата и да ги напръскам със силиконова смазка, за да не се мъчи толкова машинката когато ги вдига. Всичко беше направено и смазано, но ефекта беше минимален. След внимателен оглед се оказа, че при вдигане на стъклото то се килва напред и се заклинва леко във колонката. Механизма има вече доста луфтове и според мен основният проблема е пластмасовата ролка която се движи в релсата за която е захванато стъклото. Износена е от ползване и играе в релсата, което пък от своя страна позволява на стъклото да се килва напред. За мое съжаление ролката е занитена към механизма. Има ли някой е успял да пребори този проблем и как ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега проверявал ли си дали самата релса която води ролката не се регулира, незнам на хондата но на доста други коли това е решавало проблема.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се заиграя с релсите имам 2 варианта --> да чета после темите "стъклото ми не се вдига до горе" или "стъклото ми излиза от релсите". И за двата случая има писано много из нета и се стига до там след игра с релсите. Проблема при мен е, че стъклото в долната си част е хванато на 2 места. Едното е неподвижно захванато, а другият край е ролката която се търкаля в релсата при движение на стъклото нагоре и надолу. Понеже ролката се е износила и е намалила диаметъра си се получава луфт. При спускане на стъклото това няма значение защото тежестта му го натиска надолу към релсата. При вдигане обаче поради луфта стъклото не тръгва хоризонтално нагоре, а леко се накланя на една страна и започва да се трие усърдно във водачите и уплътненията. Според мен решенията са 2. Или да се подложи нещо от горната страна между ролката и релсата, или да се разпробива нита на ролката и да се стругова нова от някаква пластмаса или тефлон. Искам да знам ако някой е решил проблема си по друг начин и дали това са удачни решения.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите стъкла леко "подскачат" от време на време, най-вече след автомивка когато уплътненията са мокри. Но не е толкова сериозно, че да предприемам действия. На твое място бих си струговал ролка - бърз и евтин вариант.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Колега, този проблем го имаше описан във форума, но в момента не мога да го намеря и не знам с кои точно думи трябва да търсиш. Дори имаше качени снимки и подробно описание.Аз имах такъв проблем, и стъклото буквално излизаше от задния улей и отиваше напред, изобщо не можеше да се ползва.Проблема се оказа че е счупване на една втулка доколкото си спомням, но като свалих механизма доста го гледах преди да успея да видя, че втулката е счупена, защото на пръв поглед не си личеше много. Втулката мисля че беше заварена или запрпесована от едната страна към единия лост.Беше отдавна и в момента ми е малко трудно да си спомня подробности, но втулката беше в средата на нещо като раздвижна кръстачка, лостовете на която се движат от моторчето и вдигат и свалят стъклото.В резултат на счупването или пукването на втулката се получава един луфт и на пръв поглед леко изместване от хоризонталата на основата на стъклото, и ефекта е че се измества напред и излиза от задния улей.Реших проблема като приспособих някаква втулка, и стъклото си се движи сега както трябва, но след този ремонт при мен се получи някакво леко изместване по вертикалата, и уряше вдъното на вратата. Наложи се да залепя отдолу една пореста гума по цялата дължина, за да опира долния край в нея, и с това въпроса се реши, макар да не е може би най-елегантното решение, от тогава проблеми със стъклото нямам.Не можах много хубаво да го опиша, но просто в момента не ми е пред очите и съвсем по спомени карам, дано съм бил полезен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...