kitty 177 #1 Публикувано 16 Август, 2013 (Редактирано) Първо да кажа че не знам дали темата е за тук, и се извинявам предварително ако не е. Питането ми е относно вида на плата за седалките на автомобилите. Става въпрос за това че питах 3-ма тапицера (двама от който уж много добри) който дадоха различно мнение за това какъв плат трябва да се използва. Понеже не ми се иска да ги дам и да не знам какво ще се случи след няколко месеца, реших сам да си намеря плата, който същност все още не знам какъв да е /> та ако някой има идея какъв вид трябва да е нека сподели. Да поясня че, не искам плюш или кожа а нещо от рода или същия плат като например от седалките по долу на снимката. Редактирано 16 Август, 2013 от Bubchuuu Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chooby 13 #2 Отговорено 22 Август, 2013 Дай някаква по-читава снимка на седалките, че така не мога да определя каква е материята.Принципно тези седалки се правят с алкантара или евентуално с велур.Плюша е подобен на алкантарата, но по-рехав. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #3 Отговорено 22 Август, 2013 С качествен плат няма да е по-малко от 300 лева на седалка претапицирането.С изкуствена кожа е по-малко а с естествена сам предполагам знаеш цената.Хубавият плат , независимо дали е истинска кожа или алкантара или някакъв друг тип/наименование струва скъпо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #4 Отговорено 22 Август, 2013 Кожа не искам защото с нея вървят и някой други екстри към седалката, който сивика ги няма. Алкантара е оферта но не съм му чак такъв фен. Имам братовчед който вкарва платове и темподобни работи, но завалията нищо не разбира. Пуснал съм му запитване да се консултира и да каже. В крайна сметка ако това което ми каже не ми хареса, ще си взема алкантар. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chooby 13 #5 Отговорено 22 Август, 2013 (Редактирано) Колегата като гледам не пита за цена, а за материали, и е посочил какво иска и какво не.С изкуствена кожа не мисля че ще му е по-евтино отколкото с автодамаска. При този тип седалки се ползва алкантара/ която повечето хора бъркат с обърната кожа, а тя е изкуствен материал/, тъй като има власинки с хав / посока/,които при набиване на спирачки не позволяват силно пързаляне напред ако са сложени в правилната посока и не прави толкова голямо запарване. Тук не коментирам качество на материал, тъй като си има авто материали и мебелни материи и кожи, а разликата е много голяма. Ако каже със скъпо ли му се правят или с евтино ще го насоча към магазини откъдето пазарувам и аз, просто в единия са по-обикновените неща , а другия скъпите.П.П.Докато напиша и Bubchuuu си каза и той,.То екстрите на кожата са климатик и евентуален подгрев, който не е задължителен.Твоя братовчед как вкарва пък не разбира нищо?Не се лъжи да взимаш мебелни истории, пробвал съм на една кола и след няколко месеца я правих отново. Редактирано 22 Август, 2013 от chooby Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #6 Отговорено 22 Август, 2013 Да, заради спарването избягвам кожата. Целта ми е гладък или с по едра оплетка плат, който да е здрав и като материя и като цвят. С по едра оплетка или там както се казва имам предвид плата от снимката, но за цяла седалка не знам дали е подходящо. Иначе за тавана, вратите и колонките е чуден. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chooby 13 #7 Отговорено 22 Август, 2013 Схванах ти замисъла,само не рабрах дали стандартните седалки ще правиш или спортни, но няма значение.На сестрата сивика съм го претапицирал преди 5 години със стандартна автодамаска и ако изпера седалките да се махне мръсотията от тях/колата се кара и от мундари, не само от нея/ще се види , че не е мръднала.Ако не си ходил към х-л Галант посока Панчерево разходи се и разгледай. Там има склад с автоматериали, ако и там не си харесаш ще ти дам тел на още един магазин, да ти обяснят къде се намират, че аз не мога иначе е в кв. Дървеница ако не се бъркам там имаха уникално тъмно сиво с едра плетка , на свърши, сега може и да са заредили нещо ново. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #8 Отговорено 22 Август, 2013 Супер колега, благодаря за инфото. Ще разгледам и ще набележа нещо. Седалките не са спортни но са с различна тапицерия от задните. Без туй заводско тавана седалките и колонките са различни аз мисля да ги направа в един цвят. Общо взето това е идеята но искам да се получи като хората за да не псувам после. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chooby 13 #9 Отговорено 22 Август, 2013 Еднакво с предните или задните седалки надали ще намериш, тъй че ще се наложи най-веротно да претапицириш всичко наново. Плата за тавани е по-различен от този за седалки и ако искаш да се еднакви ще трябдва да питаш и тапицера който ще ти прави колата дали ще може да залепи същия плат от седалките на тавана. Сега правя една хонда на която седалките и тавяна ще са еднакъв материал, ще се види и във форума мисля, на няма да е скоро, че се прави м/у другото. Ако мога още да помогна питай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #10 Отговорено 22 Август, 2013 Тва е идеята, да се претапицира всичко. За тавана имам и резервен план така че и да не стане плата има варианти за действие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове