STR8__ 0 #1 Публикувано 7 Август, 2013 Колеги имам ужасно дразнещо хлопане отпред което ме влудява. Закарах колата при нашите хора от Омбре. Преди ми бяха казали, че този звук е от кормилна рейка - та рециклирахме я! Звука не изчезна. Появи се дори допълнителен. Сега звукът е - звуци. Странното хлопане което беше отпреди си остана. Един колега от работа каза, че е имал същият тъп звук и при него ( той е с ОПЕЛ) е изчезнал след като сменил тампони по стабилизиращата щанга. Добре това не сме го пробвали, но след 2 седмици ( заминавам на почивка иначе и сега щях да отскоча) ще ги сменя - след като се налага.Нека да ви обясня малко по - подробно относно звуците.1вия звук - когато минавам през някаква неравност, било то дупка или пропадане на асфалта или изкуствена неравност, или естествена такава и т.н. и т.н. се чува един глух тъп звук отпред в ляво( понякога е силен, а понякога не толкова, друг път пък едва се чува). Гледах тампоните на амортисьора, но не виждам да им има нещо. Колегите от Омбре също игнорираха тази вероятност.2рия звук (новият) - отново когато минавам през неравност, но него го нямаше преди рециклирането, но той се чува ако в същото време отбивам скоростта на колата посредством спирачка. Най - ясно се чува когато преминавам навълнен асфалт ( знаете какво е това - асфалта изглежда като целулит по женско дупе). Звукът тук е доста странен и не мога да го оприлича на нищо познато. По - скоро е скърцане на не добре смазана метална част. Този звук е много много неприятен. Когато се чуе го усещам на волана все едно някой удря с малко чукче по кормилният прът. Интересното при този звук е, че когато колата не е загрята не се чува, не се усеща, след като загрее да речем след 5 - 7 км звука започва усилва се,с времето зачестява и при най - малката неравност, след това започва да оредява, но до сега не съм карал повече от 20 км. за да чуя пълно затихване.3тия звък (нов) - отново при преминаване през неравност. Този звук се чува 2 - 3 пъти преди да почне горе споменатия 2ри звук. Звукът тук е като все едно удряш метална тръбичка ( поунг поунг ). След появата на 2рия звук този звук не го чувам повече.Колегите от Омбре са ми дали 3 месеца гаранция след извършеният ремонт. Не можаха да констатират от какво може да е. Казаха да си ходя на море и след това да мина през тях да погледнат пак. Може пък тия звуци да изчезнат след по - добро смазване или знам ли нещо др.Дали има някой колега със същият или подобен проблем? Или можете ли да кажете от какво аджаба може да е всичко това и да дадете някакво решение на проблемите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 7 Август, 2013 Като звук номер 1 при мен беше изпуснал амортисьор,виж си твоите. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
николаи 3 #3 Отговорено 7 Август, 2013 здравеи ако не си преглеждал окачването иди го прегледаи някъдепреди да тръгнеш на почивкачао чао Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #4 Отговорено 7 Август, 2013 Направо ще се изумя ако някой уважаващ себе си служител на автосервиз не може да разбере дали амортисьора е изпуснал или дали тампоните на стабилизиращата щанга са скъсани.Това са елементарни и нагледни неща,няма смисъл да се набутваш да сменяш ако няма нужда. Ако по окачването няма забележки те съветвам да се проверят спирачните апарати.Много често водача или ръждясва или се разбива и разхлопва по дупките. Моята англичанка тропа и дрънчи ужасно по паветата ,а окачването е здраво и многократно проверявано.За кормилната рейка там не знам какво са правили.Не знам кога ще се наканя да ги сменя тези водачи,че ме е срам:rolleyes:/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #5 Отговорено 7 Август, 2013 Първия звук и аз го имам, и моите майстори са на мнение рейка, но понеже съм с механична и ще мина само с втулка като стигна до нея. То си има и луфт и не е готино като цяло Иначе това което казваш трябва да отидеш в сервиза и да си потърсиш правата. Поправяш нещо, което са ти казали, даваш пари, а нещата се влошават вместо да се подобрят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Soichiroo 80 #6 Отговорено 7 Август, 2013 То това си е практика при 90 % от сервизите и не е от вчера.Лошо ,че и за Омбре последно време чувам подобни случаи,но наистина понякога е много трудно да се определи кое точно е проблема по окачването специално.Това второто ми прилича на луфт в карданчето на кормилният прът много често срещан проблем ,но все пак трябва да се огледа трудно е така да се констатира проблем от този тип.Също е добре да се прегледат спирачните апарати и от тях се получава подобно чукане по предницата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
STR8__ 0 #7 Отговорено 9 Август, 2013 Всичко по окачването е наред. По павета нямам проблем не се чува само при неравности, вдлъбнати при това. Днес бях в сервиз, исках да потърся и второ мнение по въпроса ( подчертавам,че сервиза е ХОНДА ). Направиха една една диагностика на амортисьорите оказа се, че предния е за смяна, както каза колегата по - горе май ще да е от това. Навъртях 300 км и другите 2 звука изчезна. Като бях в сервиза им обясних, но тогава звука вече го нямаше. Оставих колата 1 час до като изпия едно кафенце и тя поизстина след това тези странни звуци се появиха пак. Като се прибера в София ще отида до Омбре естествено, че ще отида все пак имам и гаранция за това нещо. Не обвинявам момчетата от Омбре настина си вършат работата добре. Не искам да отпратя бъдещи клиенти, аз съм техен клиент и не мисля да ходя някъде другаде. Ако търся второ мнение от някъде, да ще отида, но ще се върна при момчетата от Омбре за да ми го монтират ( ремонтират ). Ще сменя "пружинките" и след това се надявам да изчезне това лопане гадно. Ако не е и от това вече не зная. А според вас дали има вероятност да не е нещо от купето? Смисъл такъв не знам как е захванато купето ама предполагам и то си има някакви тампони. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HONDA CIVIC 79 1 #8 Отговорено 19 Август, 2013 Колега а вътрешните накрайници проверихте ли ги защото и от тях тропа гадно по дупките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове