Jump to content
STR8__

Проблем. Хлопане отпред

Recommended Posts

Колеги имам ужасно дразнещо хлопане отпред което ме влудява. Закарах колата при нашите хора от Омбре. Преди ми бяха казали, че този звук е от кормилна рейка - та рециклирахме я! Звука не изчезна. Появи се дори допълнителен. Сега звукът е - звуци. Странното хлопане което беше отпреди си остана. Един колега от работа каза, че е имал същият тъп звук и при него ( той е с ОПЕЛ) е изчезнал след като сменил тампони по стабилизиращата щанга. Добре това не сме го пробвали, но след 2 седмици ( заминавам на почивка иначе и сега щях да отскоча) ще ги сменя - след като се налага.Нека да ви обясня малко по - подробно относно звуците.1вия звук - когато минавам през някаква неравност, било то дупка или пропадане на асфалта или изкуствена неравност, или естествена такава и т.н. и т.н. се чува един глух тъп звук отпред в ляво( понякога е силен, а понякога не толкова, друг път пък едва се чува). Гледах тампоните на амортисьора, но не виждам да им има нещо. Колегите от Омбре също игнорираха тази вероятност.2рия звук (новият) - отново когато минавам през неравност, но него го нямаше преди рециклирането, но той се чува ако в същото време отбивам скоростта на колата посредством спирачка. Най - ясно се чува когато преминавам навълнен асфалт ( знаете какво е това - асфалта изглежда като целулит по женско дупе). Звукът тук е доста странен и не мога да го оприлича на нищо познато. По - скоро е скърцане на не добре смазана метална част. Този звук е много много неприятен. Когато се чуе го усещам на волана все едно някой удря с малко чукче по кормилният прът. Интересното при този звук е, че когато колата не е загрята не се чува, не се усеща, след като загрее да речем след 5 - 7 км звука започва усилва се,с времето зачестява и при най - малката неравност, след това започва да оредява, но до сега не съм карал повече от 20 км. за да чуя пълно затихване.3тия звък (нов) - отново при преминаване през неравност. Този звук се чува 2 - 3 пъти преди да почне горе споменатия 2ри звук. Звукът тук е като все едно удряш метална тръбичка ( поунг поунг ). След появата на 2рия звук този звук не го чувам повече.Колегите от Омбре са ми дали 3 месеца гаранция след извършеният ремонт. Не можаха да констатират от какво може да е. Казаха да си ходя на море и след това да мина през тях да погледнат пак. Може пък тия звуци да изчезнат след по - добро смазване или знам ли нещо др.Дали има някой колега със същият или подобен проблем? Или можете ли да кажете от какво аджаба може да е всичко това и да дадете някакво решение на проблемите?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като звук номер 1 при мен беше изпуснал амортисьор,виж си твоите.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравеи ако не си преглеждал окачването иди го прегледаи някъдепреди да тръгнеш на почивкачао чао

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо ще се изумя ако някой уважаващ себе си служител на автосервиз не може да разбере дали амортисьора е изпуснал или дали тампоните на стабилизиращата щанга са скъсани.Това са елементарни и нагледни неща,няма смисъл да се набутваш да сменяш ако няма нужда. Ако по окачването няма забележки те съветвам да се проверят спирачните апарати.Много често водача или ръждясва или се разбива и разхлопва по дупките. Моята англичанка тропа и дрънчи ужасно по паветата ,а окачването е здраво и многократно проверявано.За кормилната рейка там не знам какво са правили.Не знам кога ще се наканя да ги сменя тези водачи,че ме е срам:rolleyes:/>

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първия звук и аз го имам, и моите майстори са на мнение рейка, но понеже съм с механична и ще мина само с втулка като стигна до нея. То си има и луфт и не е готино като цяло :D Иначе това което казваш трябва да отидеш в сервиза и да си потърсиш правата. Поправяш нещо, което са ти казали, даваш пари, а нещата се влошават вместо да се подобрят :huh:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То това си е практика при 90 % от сервизите и не е от вчера.Лошо ,че и за Омбре последно време чувам подобни случаи,но наистина понякога е много трудно да се определи кое точно е проблема по окачването специално.Това второто ми прилича на луфт в карданчето на кормилният прът много често срещан проблем ,но все пак трябва да се огледа трудно е така да се констатира проблем от този тип.Също е добре да се прегледат спирачните апарати и от тях се получава подобно чукане по предницата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко по окачването е наред. По павета нямам проблем не се чува само при неравности, вдлъбнати при това. Днес бях в сервиз, исках да потърся и второ мнение по въпроса ( подчертавам,че сервиза е ХОНДА ). Направиха една една диагностика на амортисьорите оказа се, че предния е за смяна, както каза колегата по - горе май ще да е от това. Навъртях 300 км и другите 2 звука изчезна. Като бях в сервиза им обясних, но тогава звука вече го нямаше. Оставих колата 1 час до като изпия едно кафенце и тя поизстина след това тези странни звуци се появиха пак. Като се прибера в София ще отида до Омбре естествено, че ще отида все пак имам и гаранция за това нещо. Не обвинявам момчетата от Омбре настина си вършат работата добре. Не искам да отпратя бъдещи клиенти, аз съм техен клиент и не мисля да ходя някъде другаде. Ако търся второ мнение от някъде, да ще отида, но ще се върна при момчетата от Омбре за да ми го монтират ( ремонтират ). Ще сменя "пружинките" и след това се надявам да изчезне това лопане гадно. Ако не е и от това вече не зная. А според вас дали има вероятност да не е нещо от купето? Смисъл такъв не знам как е захванато купето ама предполагам и то си има някакви тампони.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега а вътрешните накрайници проверихте ли ги защото и от тях тропа гадно по дупките.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...