Jump to content
Rosen Karlov

Проблем с двигателя

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте! Не разбирам много от двигатели, но да се опитам да обясня какво се случи при мен, преди няколко дни както си карах и се чу потропване все едно съм закачил нещо с колата и го влача, и след около 400 м колата угасна и сега е на майстор. Майстора казва, че се е скъсал пистовия ремък и както се е скъсал парче от него е отишъл при агренажния, агренажния и пистовия си пробили дупка на защитния капак и от там е влязло парчето, агренажния е изместил няколко зъба и от там е станала беля с главата, клапаните и повдигачите и сега ми предлага да взема друга глава втора употреба за 350 лв. с клапаните повдигачите и гумичките , същата трябва да се шлайфа за 100 лв., трбябва да взема нов капак за 30 лв. и двата ремъка за около 100 лв. и до 700 лв. за работа, но нещо ужасно много ми се струва. Става дума за англичанка дизел 6-та генерация, аеродек 2.0 itd, 105 к.с. Мисля си дали мога някъде да я продам за около 1500 лв. на някой дето се занимава с продажба на части втора употреба или да влагам 700 лв. за ремонт при положение, че я карам 4-та година и мисля вече да я сменявам с друга. Какво бихте ми казали относно моите чуденки и дали може да ме насочите, към някой дето се занимава с продажба на части? Тук искам да попитам дали обявените цени са реални и дали бих могъл да си намеря тези части на по - ниски цени?

Редактирано от Rosen Karlov

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, твойте въпроси касаят твой виждания. Например ти трябва да решиш дали ще я караш или не. Ако решиш да я караш може би ще намериш и по евтини части. Мен лично 2 ремъка за 100лв малко много ми се струват... Ако решиш да я даваш на части може би ще спечелиш 1500лв но ще е за по дълаг период, година-две. Аз на твое място бих пробвал да я оправя и ако ми трябват пари един ден тези който ще дам сега за ремонта ще си ги избия ако примерно я пусна за 2500лв. Разбираш ме нали?

  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колега виждам, че си от Враца и предполагам, че тоя майстор май иска да избие пари от теб. Мога да те насоча към едно място където могат да ти опрвят главата за не много пари, а тия 2 ремъка не са страшни. Пък и във Враца хондаджии колкото щеш. Варианта с продаването е малко труден защото твоята е дизелова и може би няма да се търсят много частите (мое мнение). Поразпитай повече и си я пооправи и си я карай с кеф. А като решиш да я смениш си вземи пак хонда разбира се, но бензинова :cool: !!!/>

Редактирано от BiG_AlF
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,по това което чета каквото си написъл и е станало с колата ти, не може да е истина!Няма как пистовия ремък да ти прецака зацепването на агренажа при положение, че агренажния ремък е затворен с капаци.Смени майстора веднага!Ако все пак е станало така...Не ти трябва нова глава, най-много да си изкривил клапан. Цяла глава се намира за под 250 лв. Клапани за по 10 лв бройката.Ремъците на си повече от 200лв с ролките.Труд за това макс 160 лв. (професионален сервиз с гаранция и фактура)Огледай се за по сериозен майстор. Този според мен се опитва да ти свали кожата!Успех и няма страшно. Колата не си заслужава да се продава на части заради един ремонт!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...