Jump to content

Rosen Karlov

Фен
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Rosen Karlov

  • Ранг
    Начинаещ
  • Рожден ден 7.04.1977

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Vratsa
  1. Здравей, колега! Аз затова и написах, че търся хонда, тъй като сегашната ми е дизелова и се оказа, че освен емблемата няма друго общо с хонда, затова реших да търся немски автомобил, тъй като те не дават на разни измислени марки да им правят колите, че дори и двигатели техни да им слагат...Иначе, кой мотор препоръчвате на седма версия. Малко са ми грозни хечбековете, а пък три-вратите ме кефят ама са им малко вратите...
  2. Здравейте, интересува ме кой от бензиновите версии на Honda Civic VII е правен от Honda, а не от Ровър и т.н Искам да помоля да ми препоръчате версия, която се отличава със здравина, бензинова е, търпи на газ/метан и е икономична. Тъй като дилемата е дали да си взема Opel Astra H или Honda Civic, но ако е Honda, искам да си е на Honda а не на пежо, ровър и т.н, както е сегашния ми Civic VI с ровърски двигател ... Като цяло какви са основните недостатъци на Honda VII?Благодаря!!!
  3. Здравейте! Интересува ме цена нов или втора употреба Авансаторен клапан за Honda Civic 2.0 ITD 1998 105 к.с. Aerodeck, както и втора употреба металните гривни на ABS, тъй като нови се продават заедно с каретата а при мен каретата са си здрави и не са за смяна. Бихте ли ми препоръчали и добър майстор на Honda във Враца или Перник, искам да я прегледа и да ми сподели, ако има нещо за правене по колата.В случай, че съм объркал раздела, моля да ме информирате къде трябва да си направя запитването, или го преместете.Благодаря предварително!
  4. Здравейте! Не разбирам много от двигатели, но да се опитам да обясня какво се случи при мен, преди няколко дни както си карах и се чу потропване все едно съм закачил нещо с колата и го влача, и след около 400 м колата угасна и сега е на майстор. Майстора казва, че се е скъсал пистовия ремък и както се е скъсал парче от него е отишъл при агренажния, агренажния и пистовия си пробили дупка на защитния капак и от там е влязло парчето, агренажния е изместил няколко зъба и от там е станала беля с главата, клапаните и повдигачите и сега ми предлага да взема друга глава втора употреба за 350 лв. с клапаните повдигачите и гумичките , същата трябва да се шлайфа за 100 лв., трбябва да взема нов капак за 30 лв. и двата ремъка за около 100 лв. и до 700 лв. за работа, но нещо ужасно много ми се струва. Става дума за англичанка дизел 6-та генерация, аеродек 2.0 itd, 105 к.с. Мисля си дали мога някъде да я продам за около 1500 лв. на някой дето се занимава с продажба на части втора употреба или да влагам 700 лв. за ремонт при положение, че я карам 4-та година и мисля вече да я сменявам с друга. Какво бихте ми казали относно моите чуденки и дали може да ме насочите, към някой дето се занимава с продажба на части? Тук искам да попитам дали обявените цени са реални и дали бих могъл да си намеря тези части на по - ниски цени?
  5. Здравейте!От скоро ми се появи следния проблем, като шофирам и ми се включва лампа на чека когато си поиска, това което се усеща е че колата става малко по - тромава като се включи, като отпусна малко крака от газта и чека се изключва. Къде може да е проблема и как да го реша в София съм?Другото което ми прави впечатление е, че когато колата е студена оставанеа за повече време без да се кара например за през нощта, в прозрачната тръбичка която е точно над горивния филтър се събира въздушен мехур, не знам това дали е нормално да е така защото колата си пали без проблем.
  6. Здравейте, когато колата е студена не иска да пали стартера си се усеща, че върти хубаво, за да може да запали трябва да подам и газ и то няколко пъти получи се след като сменях съединител, преди това всичко беше ок може би нещо не е закачено където трябва или знам ли и аз какво може да е.Забравих да спомена, че става дума за Honda Civic Aerodeck, 2000 дизел 105 к.с. 1998 г. От време на време ми светва и лампичката която е за двигателя при шофиране, когато светне нищо не се променя когато е светнала. Загрее ли обаче с врътването на ключа и е запалила. Ппреди нова година имах следния проблем колата трудно палеше когато е студена, но тогава се усещаше и мъчене при въртенето въртеше едва едва стартера. Оправих го този проблем и в последствие се оказа, че е в стартера, след което колата започна само като се покажа посоката на въртене на ключа да пали. Тогава ми провериха и свещите оказа се, че и те не работят релето беше заминало оправих го и това. Моля помагайте!!!
  7. Здравейте! Колата ми е Honda Civic Aerodeck VI- та генерация 2.0 (105 к.с.) дизел. От скоро ми се появи следния проблем, когато колата е студена много трудно пали, дори изсмуква цялата мощност на акумулатора и след това трябва да го зареждам, но след като веднъж се запали след това много лесно запалва дори да е оставена за няколко часа. В същото време има една лампичка която ми се включва, доста често тя е както е на бензиновите на ланда сондата тук предполагам е лампичката на горивната помпа. Няма проблеми с губене на обороти и т.н държи си ги постоянни, притеснява ме това с пъровоначалното заплаване и включването на този датчик. Някой знае ли от какво може да е е и дали във гр. Враца има някъде където да отида да се погледне от специалист.
  8. А ей тъй случайно някоя от гумите ти да е с различен размер от другите ?Ами един цолаж са предните и задните, но ширината и височината им е различна... дали е възможно от това да е ?
  9. Rosen Karlov

    ABS

    Здравейте, значи като вдигна 130 и повече километра и ми се включва лампичката на ABS-a, хондата е 1998 година 2.0 TDI, Aerodeck, предполагам английския двигател, за който не успях да намеря някъде да ми направят диагностика на двигателя за да знам в какво състояние. Като цяло колата се държи доста добре и работи идеално, но ме притеснява този датчик защо се включва, не усещам промяна в работата на автомобила и в спирането му..., но все пак ме тревожи...
  10. Човека я оправи, сега всичко е наред (поне засега де) Благодаря на всички! Доколкото разбрах от приятели ме е размотавал защото постоянно го притискат да оправя разни коли на приятели.
  11. Точно това ми се казва, че при моя модел кола фабрично компютъра не подава сигнал към тази лампичка и ми искат 200 лв.Освен по тази лампичка по какво друго се познава дали компютъра наистина работи?
  12. колега, не ми е светвала като изгоря бушона казват ми и че сега не свети, но проблема е отстранен. Имам приятел с хонда, но бензинова и от него разбрах, че тази лампа при завъртане ключа на контакт, както лампата за маслото, за подгряването и т.н е нормално да свети преди да се стартира двигателя и мисълта ми е наистина ли при моя модел фабрично е направено да не светва? Във вашите коли как е ? Предполагам тук не са малко хората с хонди и разбира се специалистите как е при вас?
  13. Преди ремонта не светеше, след ремонта отново... а според мен би трябвало да индикира работата на компютъра. Това е една жълта лампичка, със фигура като на делва със светкавица по средата, колата я закарах на ремонт защото ми гореше бушона със същата индикация...
  14. Здравейте, собственик съм на Honda Civic 2000 diesel 1998 g, 105 к.с Aerodec , та въпроса ми е следният майстора, при който оставих колата ми да я ремонтира ми казва, че лампата която е на компютъра ( на таблото дето са всички лампички) по принцип на този модел си била фабрично изключена. Въпроса ми е истина ли е това? Има ли как да се провери? Тъй като ми казваше, че ми е изгорял компютъра а после са го ремонтирали и вече работи а лампичката дето показва първоначалното тестване на компютъра така си била, на моя модел. Аз съм си човек скептик а тук доколкото знам има доста хора дето са добри специалисти и затова моля да ми кажете това истина ли е ? Имах следния проблем в един момент колата започна да гори много бушони и затова отидох на майстор. Ако ви трябват повече подробности моля пишете Благодаря предварително
  15. Ами индикацията е такава фигура(която няма как да опиша на мен ми прилича на тази на ланда сондата дето е) и посредата светкавица, дават че бушона е 25 А, ако не се лъжа.
×
×
  • Създай нов...