Rosen Karlov 0 #1 Публикувано 22 Юли, 2013 (Редактирано) Здравейте! Не разбирам много от двигатели, но да се опитам да обясня какво се случи при мен, преди няколко дни както си карах и се чу потропване все едно съм закачил нещо с колата и го влача, и след около 400 м колата угасна и сега е на майстор. Майстора казва, че се е скъсал пистовия ремък и както се е скъсал парче от него е отишъл при агренажния, агренажния и пистовия си пробили дупка на защитния капак и от там е влязло парчето, агренажния е изместил няколко зъба и от там е станала беля с главата, клапаните и повдигачите и сега ми предлага да взема друга глава втора употреба за 350 лв. с клапаните повдигачите и гумичките , същата трябва да се шлайфа за 100 лв., трбябва да взема нов капак за 30 лв. и двата ремъка за около 100 лв. и до 700 лв. за работа, но нещо ужасно много ми се струва. Става дума за англичанка дизел 6-та генерация, аеродек 2.0 itd, 105 к.с. Мисля си дали мога някъде да я продам за около 1500 лв. на някой дето се занимава с продажба на части втора употреба или да влагам 700 лв. за ремонт при положение, че я карам 4-та година и мисля вече да я сменявам с друга. Какво бихте ми казали относно моите чуденки и дали може да ме насочите, към някой дето се занимава с продажба на части? Тук искам да попитам дали обявените цени са реални и дали бих могъл да си намеря тези части на по - ниски цени? Редактирано 22 Юли, 2013 от Rosen Karlov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #2 Отговорено 22 Юли, 2013 Здравей колега, твойте въпроси касаят твой виждания. Например ти трябва да решиш дали ще я караш или не. Ако решиш да я караш може би ще намериш и по евтини части. Мен лично 2 ремъка за 100лв малко много ми се струват... Ако решиш да я даваш на части може би ще спечелиш 1500лв но ще е за по дълаг период, година-две. Аз на твое място бих пробвал да я оправя и ако ми трябват пари един ден тези който ще дам сега за ремонта ще си ги избия ако примерно я пусна за 2500лв. Разбираш ме нали? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BiG_AlF 3 #3 Отговорено 22 Юли, 2013 (Редактирано) Колега виждам, че си от Враца и предполагам, че тоя майстор май иска да избие пари от теб. Мога да те насоча към едно място където могат да ти опрвят главата за не много пари, а тия 2 ремъка не са страшни. Пък и във Враца хондаджии колкото щеш. Варианта с продаването е малко труден защото твоята е дизелова и може би няма да се търсят много частите (мое мнение). Поразпитай повече и си я пооправи и си я карай с кеф. А като решиш да я смениш си вземи пак хонда разбира се, но бензинова !!!/> Редактирано 22 Юли, 2013 от BiG_AlF 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MonsterOOD 100 #4 Отговорено 22 Юли, 2013 Здрасти,по това което чета каквото си написъл и е станало с колата ти, не може да е истина!Няма как пистовия ремък да ти прецака зацепването на агренажа при положение, че агренажния ремък е затворен с капаци.Смени майстора веднага!Ако все пак е станало така...Не ти трябва нова глава, най-много да си изкривил клапан. Цяла глава се намира за под 250 лв. Клапани за по 10 лв бройката.Ремъците на си повече от 200лв с ролките.Труд за това макс 160 лв. (професионален сервиз с гаранция и фактура)Огледай се за по сериозен майстор. Този според мен се опитва да ти свали кожата!Успех и няма страшно. Колата не си заслужава да се продава на части заради един ремонт! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове