Jump to content
Sign in to follow this  
Legal

Honda Civic 1.8i-VTEC Sport или Honda Civic 2.2i-CTDi Sport?

Recommended Posts

Здравейте бъдещи колеги ;). Пиша бъдещи, защото все още не съм собственик на хондата, но решението /да взема хонда/ е сигурно ;).Спрял съм се на Сивик 2006-2008 г, 8 поколение.Все още не знам обаче каква да взема-дизел или бензин? Харесва ми идеята за по малкото горене при дизела,но 1-2 л на 100 кв., не са ми проблем. Това са 5 лв /100 км., което според мен е 50 лв на 1000 км. Не знам дали си заслужава?От друга страна, като взема колата ще е на 150-200 000 кв /по километра ;)/ и ако е дизел, според това, което чета из форумите започват смените на съединител и маховици, което е хубава сума ;). Колата ще бъде карана, нормално, не съм състезател, като 3-4 п в годината ще излизам извън БГ, на почивка.Та въпроса ми е, към коя от посочените по-горе да се спра?Поздрави,

Ти си си отговорил сам. Аз съм за бензина!:thumbs1:/>

Аз съм почитател на бензиновите двигатели и карам въпросния 1.8 двигател и съм много доволен. Мисля че няма да съжаляваш ако го избереш. Вярно е че на дизела поддръжката му е по-скъпа и не е ясно на какъв автомобил ще попаднеш. Относно разхода може би ще спестиш повече от това което си писал, колегите с дизелови двигатели ще кажат с точност, но ако това не е проблем за теб по добре избери бензина. Съветвам те да прочетеш тази тема, мисля че ще ти е от полза : http://forums.hondab...showtopic=85856.Има и още много друга полезна информация из форума - съветвам те да прочетеш коментарите, за да добиеш една по добра идея за автомобила.

Здравей,незнам как е бензиновия мотор, но мога да споделя, че при дизела ще се изумиш от еластичността на този мотор. Относно разхода при мен е градско 6,7/100, незнам при колегите с бензини как е. Според мен потърси не спорт модификация, а executive защото тази кола има много готини екстри в по-високата модификация - ако ти го позволява бюджета. Успех с търсенето.

Благодаря.

А, колата на колко км. е и имате ли някакви оплаквания. Харесва ми идеята да е пъргав двигателят, но ме плаши мисълта за бъдещи скъпи ремонти, а и според мен разликата в цената, която ще плащам за разход на гориво не е чак толкова драстична, или....?Публикувано изображение

Благодаря.

А, колата на колко км. е и имате ли някакви оплаквания. Харесва ми идеята да е пъргав двигателят, но ме плаши мисълта за бъдещи скъпи ремонти, а и според мен разликата в цената, която ще плащам за разход на гориво не е чак толкова драстична, или....?Публикувано изображение

Моята в момента е на 185 и съм сменял дискове, отпред, отзад и тампони някаде отпред с нещо си там не ги разбирам много :) Надявям се да не ми се налага друго

Благодаря.

Моята в момента е на 185 и съм сменял дискове, отпред, отзад и тампони някаде отпред с нещо си там не ги разбирам много Публикувано изображение Надявям се да не ми се налага друго

Пожелавам ти да не сменяш нищо сериозноПубликувано изображение. А, на колко и от къде /БГ или чужбина/ я взе, или нова?

Мога да ти кажа че бензинката е просто като оса - залепя те за седалката и не те пуска. Моя автомобил е на 49 хил. км и откакто съм я взел едиствено съм сменил маслото и филтрите и си взех нови пера за чистачките.

Мога да ти кажа че бензинката е просто като оса - залепя те за седалката и не те пуска. Моя автомобил е на 49 хил. км и откакто съм я взел едиствено съм сменил маслото и филтрите и си взех нови пера за чистачките.

Колко ти харчи градско/извън градско?

Моята дава среден разход по борд компютъра 7.3 при смесен цикъл градско/извънградско 60/40.

Колко ти харчи градско/извън градско?

Градско ми харчи между 7.5 и 9 в зависимост от оловния крак. Иначе извън града и под 5.7 е стигала при каране до 120. През цяла Сърбия, където ограничението е твърдо 120 , а аз карах със 100-110 най много и разхода падна до 5.5, но като карам със 140 примерно отива някъде към 6.5- 6.8.

Със сигурност бензин не връща Публикувано изображение но винаги се качвам и слизам от нея с усмивка на уста, което за мен е много важно. Желая ти така да се кефиш като си я караш.

Разхода е супер.Определено ще се насоча към бензинова, че колкото повече чета по форумите за проблемите на дизела /ако е вярно де/, то предпочитам да давам малко повече левове за гориво, отколкото някой ден да ми се наложи да извадя 2 000 лв., за турбо, маховици и т.н. ;)

Да попитам, тези филтри за твърди частици само при дизелите ли ги има? Чета, че има доста проблеми с тях идващи от качеството на горивото, тук у нас и наистина ли трябва да се махат? Какво е предимството на 6-та скорост?