Jump to content
Daniel™

Ламбда сондата на катализатора при газова уредба.

Recommended Posts

Здравейте отново колеги. Дано не ставам досаден с въпросите си, но днес видях че имам 2ра ламбда сонда на катализатора и се чудех като монтирах газовата сложих симулатор на първата на колектора. Сега дали трябва и на втората да слагам? Неийния сигнал също ли е от 0 до 1 волт промяната? Днес ми светна лампата за грешки. Чудя се и как се четат грешки, дали система с мигане на ламппата за чека както е на други коли? Поздрави.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

-Наистина ли сложи СИМУЛАТОР, или просто свързахте информативният проводноик на газовият компютър към първа сонда??Ако е газов инжекцион, то той просто няма нужда от симулатор на сигнала на първа ламбда сонда, и такова нещо не се поставя , то се слага на обикновенна газова само с изпарител и смесител!На втората сонда след катализатора не можеш да поставиш нищо, никакъв симулатор емулатор и тем подобни!Втората следи за чистотата на изходящите след катализатора газове и неината характеристика (диаграма-осцилограма) е коренно различна от тази преди катализатора! -ДА и тази втората работи до 0.9 волта!-При коректна настройка на газовият компир, и ако всичко е в ред по системата, трябва да не светва чека и да работи нормално всичко!При теб най вероятно се получават аномалии от газта, неправилно коригиране и регулиране на сместа(газовата), в различните режими на работа на мотора и затова двигателният компир се сърди и реве за нередности!-Предполагам само,,,,- от некоректна настройка на газовата...но е възможно да има и вторични проблеми.Просто трябва да се изследва с подходяща диагностична апаратура, тоест да се наблюдават виви данни, с мигащи кодове няма да се получи нищо съществено освен отчитане на някаква си грешка, причините за която може да са най малко 4-5 !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не колега обикновена газ е и колата си работи се едно е на бензин няма да пропадат обороти набира си, но дава някяква грешка не мога поне да разбера бедна богата смес ли е, щото не знам има ли букса където да окъся два пина и да прочета ако грешката е бедна богата смес ясна е работата. А симулатора е от тези по 18 лв които се връзва към импулсния кабел на сондата и компютъра и захранваш с 12 волта. Досега ми е вършил работа на други коли и не е палил чека, затова си мисля да симулирам и втората а? Как мислите?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...