KickFish 0 #1 Публикувано 27 Юни, 2013 (Редактирано) Здравейте момчета ! Пише жена ... Искам да купя Хонда Акорд, но се колебая между дизеловия и бензиновия вариант. В момента карам дизелова Тойота Карина /пак комби/ и тази кола ще трябва някой да я взриви за да спре да върви, но вече е стара и няма добър вид. Държа на комбито, защото ми е нужно, а и имам две деца. Често преглеждам сайтовете за нови оферти, но са голяма рядкост или по специално това на което държа. Нямам идея защо реших следващата кола да е Хонда, просто женска интуиция. Вижда ми се голяма, стабилна и "силна" кола, а какво и трябва на една жена /> т.е. гледам на колите, като на мъжете /> - трябва да ми внушават сигурност. Знам, че ще предизвикам много усмивки във вас, но ще се радвам ако ме насочите дори с конкретни обяви в нета. Това на което държа е Хонда, Акорд, комби, кожен салон по възможност бял. Голямата дилема е дизел или бензин ??? Помагайте момчета /> Редактирано 27 Юни, 2013 от KickFish Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #2 Отговорено 27 Юни, 2013 (Редактирано) Не си казала коя година кола търсиш. Дизел има ровърски в Акорд 97-98, Хондовски от 2003-2005, модифициран същия от 2006-2008, после трети вариант 2009-2013. Като цяло хондовския двигател е един и същ, но първата му версия има някои кусури, оправени в следващите.Общо казано - ако не е нова (или поне на под 100к км от официален дистрибутор като Бултрако или Динамик Моторс) си вземи бензинова. В случай, че е нова (или отговаря на горното правило) - взимай дизел и се радвай на ниския разход. Редактирано 27 Юни, 2013 от Veseliq Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #3 Отговорено 27 Юни, 2013 Какъв е бюджетът и до колко държиш на белия кожен салон,че най-близкото до него май е жълтият?Но пък имаше готина Пасат с бял кожен салон до скоро , автоматик и от последния истински модел - беше и без пари Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KickFish 0 #4 Отговорено 27 Юни, 2013 Не си казала коя година кола търсиш. Дизел има ровърски в Акорд 97-98, Хондовски от 2003-2005, модифициран същия от 2006-2008, после трети вариант 2009-2013. Като цяло хондовския двигател е един и същ, но първата му версия има някои кусури, оправени в следващите.Общо казано - ако не е нова (или поне на под 100к км от официален дистрибутор като Бултрако или Динамик Моторс) си вземи бензинова. В случай, че е нова (или отговаря на горното правило) - взимай дизел и се радвай на ниския разход.Да, пропуснала съм да кажа, че съм се насочила към годишен диапазон 2003-2005г. Друго важно нещо е, че карам основно градско и рядко извънградско и тази голяма кола не знам какъв среден разход дава в града. Не съм много веща и се извинявам, ако звуча твърде некомпетентно, но се налага сама да вземам подобни решения и затова реших да се допитам до по-вещи по въпроса хора за което предварително благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #5 Отговорено 27 Юни, 2013 (Редактирано) Разхода е силно според зависи какво точно градско правиш - в кой град, в коя негова част, по кое време Градски разход под 10 няма да видиш в София (ако не караш по околовръстното или само рано сутрин/късно вечер), а ако висиш в дълги задръствания, караш на кратки разстояния, ползваш постоянно климатика, ще отива нагоре от въпросните 10/100 Но за този годишен диапазон, не взимай дизел. Рисковете са огромни, ремонтите и консумативите скъпи - ако нямаш късмет, може да се наложиш да изсипеш още няколко хиляди в рамките на година, за да смениш всички негови слабости. Ако разхода ти тежи, сложи ХУБАВА газова уредба в добър сервиз и свиркай. Казвам го като човек, който кара дизел Редактирано 27 Юни, 2013 от Veseliq Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Atanas Araba 12 #6 Отговорено 27 Юни, 2013 При теб въпросът е авт.или механична ск.кутия. "Градско и рядко извън градско" - задължително автомат а от там идва и другия отговор-бензин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Atanas Araba 12 #7 Отговорено 27 Юни, 2013 Не ме разбирай погрешно. Аз също карам дизел, но с оглед на това къде предимно, ще се ползва колата и нейните години и аз, като Veseliq давам глас за бензинов Accord. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тодорка 1 #8 Отговорено 27 Юни, 2013 (Редактирано) Здравей, аз също съм жена и вече една година карам бензинов Акорд 2003 автоматик комби. Нямам към момента оплаквания като се има в предвид , че пътувам почти всеки ден .За мен това си беше т.н кола -мечта! Аз съм от Велико Търново и пътувам в региона- ако нещо мога да ти помогна или искаш да видиш пиши ми. Разхода извънградско е според това кой кара-аз или съпруга ми , а градско 10,5-11 при нашите градски условия и климатик /> Редактирано 27 Юни, 2013 от Тодорка 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scyberboy 174 #9 Отговорено 28 Юни, 2013 Здравей, аз също съм жена и вече една година карам бензинов Акорд 2003 автоматик комби. Нямам към момента оплаквания като се има в предвид , че пътувам почти всеки ден .За мен това си беше т.н кола -мечта! Аз съм от Велико Търново и пътувам в региона- ако нещо мога да ти помогна или искаш да видиш пиши ми. Разхода извънградско е според това кой кара-аз или съпруга ми , а градско 10,5-11 при нашите градски условия и климатик /> Това е колата - Акорд Турър 2.4 автоматик Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове